İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından polis olmak isteyenleri yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Katıldığı bir televizyon programında polis alımlarındaki KPSS şartıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Süleyman Soylu, adaylardan talep edilen KPSS puanının düşürülebileceğini söyledi.

TGRT Haber'de katıldığı bir televizyon programında Cem Küçük ve Fuat Uğur'un sorularını yanıtlayan Soylu, "Bu arkadaşlardan talep gelince araştırdım, kimsenin hakkına girmeyelim dedim. Arkadaşlarımızın tüm dosyaları bende ben de gerekli yerlere ilettim. Bunun sonucunu da paylaşacağız. Benim ihtiyacım olur 26’da da polis alırım aslında bu alım yaşı kanununa da bir eleştirim var. Biz polis alımlarında ön lisans iyileştirmesi de getirdik. Puanları da düşürebiliriz KPSS’de. Koyacağınız puanı aşağı düşürürseniz daha fazla girecek. Biz 4 ayda polis yapıyoruz şuanda. Neden ihtiyacımız var şuanda. Bu puanı 60-65’e düşürebiliriz." dedi.

RENK KÖRLÜĞÜ

Renk körlüğü ile ilgili de açıklama yapan Soylu, "Bende çok karşılaşıyorum, dünyanın bir kısmında renk körlüğü konusunda renk körlüğü konusunda bir kısıt yok ve bununla ilgili arkadaşlardan bir talep gelince konu hakkında değerlendirmelerimizi yapalım ve arkadaşlarımızı mağdur etmeyelim dedim. Dosyalar bende var, arkadaşlarıma ilettim ne noktada olduğumuzu paylaşacağız." dedi.

YAŞ SINIRI

Yaş sınırı ile ilgili de bir açıklama yapan soylu "Bu konuyla ilgili bir söz vermiştim, sözümü tuttum ve 31 Ocak'ı 1 Aralık olarak değiştirdik. Kanun olarak yaş sınırı olması konusuna benimde eleştirim var, yeri geldiğinde 40 yaşında da personele ihtiyacım olabilir. Temel problemimiz eleme süreciyle ilgili, ancak biz yine de bir iyileştirme yaptık ve ön lisans yokken ön lisanstan alım yapmaya başladık. O dönem ön lisans alımına ihtiyaç vardı ve bunu yaptık, ancak bir alt sınır koymamız gerekiyor. Eleme zaman dilimini arttırmamak kaynaklı böyle bir yol tercih ediyoruz. 4 ayda polis yapıyoruz, FETÖ nedeniyle binlerce polis gönderdik ve yerini doldurmaya çalışıyoruz. Bu konuda anlayış bekliyoruz, zamana ihtiyacımız var." 

Editör: TE Bilisim