Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 05 Nisan 2019 tarihinde ilan edilen duyuruya göre İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı Memur Alımı ( kadın polis alımı )yapacağını ilan etmişti. Polis adayları başvurularına 08 Nisan 2019 tarihinde başlamışlardı ve başvurular hala devam etmektedir.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere 3 bin kadın Polis alımı hakkında bilgiler vereceğiz. haberimizin içeriğinde, Başvuru Şartları, Başvuru bilgileri ve diğer detaylar yer alacaktır.

Polis Akademisi Başkanlığı 24. Dönem POMEM Kapsamında 3 bin polis alımı yapacak. Sadece kadın adayların başvuru yapabileceği bu ilana Ön lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Bu yönde 2500 Lisans Mezunu Kadın Polis adayı ve 500 Ön Lisans mezunu Kadın Polis adayı alımı yapılacak olup adaylara bu yönde sınav yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 3 bin kadın polis alımı için adaylardan bazı genel ve bazı özel şartlar aranmaktadır. Buna göre genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuki engeli bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

Özel olarak ise, Yaş, Eğitim, KPSS, Sağlık ve Kişisel kriterler gibi nitelikler aranıyor.

Yaş Olarak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve yapılan yaş düzenlemelerinden önceki yaş dikkate alınarak sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 30 yaşından gün almamış olmaları gereklidir.

Eğitim Olarak, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.

KPSS olarak , 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Sağlık Olarak, Emniyet Teşkilatı Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir engeli bulunmamak.

Kişisel Kriter olarak ise, Kadın olmak, En az 162 cm boyunda olmak ve Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 24. Dönem POMEM ilanı için başvurular hala devam ediyor. 08 Nisan 2019 tarihinde başlayan başvurular en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar Ön Başvurularını sadece https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILMASI:

Adaylar Ön Başvuruda bulunduktan sonra sınav ücreti yani başvuru bedeli olan 130 TL lik tutarı başvuru tarihleri içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “24. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır. Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilecektir.

Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı hakkında bilgi alabilmek için Polis Akademisi 3 Bin Kadın Polis Alımı Başvuruları Başladı! Kılavuz ve Başvuru Ekranı Adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim