İçişleri Bakanlığı Polis teşkilatı tarafından her yıl yapılan polis alımları için adayların bekleyişi arttı. Polis Akademisinden gelen POMEM, PMYO ve PAEM duyuruları sonrasında adayların 2020 yılı için POMEM bekleyişi arttı. İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yapılan açıklamalara göre 27. Dönem POMEM kapsamında Erkek ve Kadın adaylar içerisinden yeni polis alımları yapılacak. Peki polis alımlarında şartlar nedir? Geçtiğimiz yıllarda yapılan esnetilmeler nedir? Adayların en çok merak ettiği konulardan olan renk körlüğü şartı esnetilecek mi?

ERKEK KADIN POLİS ALIMLARI YAPILACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU yaptığı açıklamalarda 2020 yılı polis alımları yapılacağı yönünde oldu. Bildiğiniz gibi 26. Dönem POMEM'de 7 bin polis alımı yapılmıştı. Polis Akademisinden gelen duyuruya göre 5600 Lisans mezunu ve 1400 Ön Lisans mezunu alım yapılmıştı.

İçişleri Bakanına sunulan sorularda 26. dönem POMEM yedek adaylarla birlikte 10 bine tamamlama yapılacağı sorulmuştu. Ancak SOYLU bunun mümkün olmadığını ve 2020 Yılı yeni Polis Alımı yapılacağını duyurdu.

2500 Polis Alımı Yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından devam eden açıklamalara göre Türkiye'deki kadın polis sayısının Avrupa'ya göre düşük olduğunu ve bu sebeple 2500 yeni kadın polis adayını Emniyet Teşkilatına dahil edeceklerini açıkladı.

POMEM ALIMINI BEKLEYEN KADIN ERKEK ADAYLAR BURADA. TIKLA SENDE KATIL YARDIMLAŞ

KPSS ŞARTINDA ESNETİLME YAPILMIŞTI!

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU POMEM alımında KPSS şartının esnetildiğini belirtmişti. Ön Lisans mezunları için 70 olan KPSS Puanı 65 puan olarak esnetildi. Buna göre adaylardan ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lisans mezunlarından P3 puan türünden 60 ve Ön Lisans mezunları için P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

RENK KÖRLÜĞÜ ŞARTI'DA ESNETİLECEK Mİ?

Adayların belkide en çok aradığı konulardan olan POMEM alımlarında renk körlüğü şartının esnetilmesi oldu. Bu yönde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU çalışmaların devam ettiğini Avrupa ve Türkiye kıyaslaması yapılarak yapılabilecek herhangi bir güncelleme veya esnetilme olması durumunda yapılacağını bildirmişti. Öte yandan geçtiğimiz alımlarda Emniyet Teşkilatına yapılan polis alımlarında Sağlık Yönetmeliğindeki göz kusurları nitelikleri aşağıdaki haberde yer almaktadır.

İlgili Haber: 2020'de POMEM Alımı Yapılacak! Polis Alımı Göz Kusurları Şartları!

RENK KÖRLÜĞÜ KONUSUNDA YORUMLARINIZI AŞAĞIDA MUTLAKA BEKLİYORUZ ( Talepleriniz değerlendireler yeni haberler yapılacak ve ses getirmeye çalışacağız! )

27. DÖNEM POMEM NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Polis Akademisinden 27. Dönem POMEM hakkında herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak 26. Dönem POMEM planlaması yapılan adayların eğitimleri 04 Ekim 2020 tarihinde başlayacak. Bu tarihten sonra 27. Dönem POMEM ilanının yayımlanması beklenmektedir.

27. Dönem POMEM başvuru Şartları Burada