Geçtiğimiz Ay yayımlanan polis alımı ilanı ile binlerce aday 2019 yılı polis alımı ilanına başvuru yapmaya başladı. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olan 26. Dönem POMEM polis alımı için başvurular 14-25 Ekim 2019 tarihleri arasında alındı. Peki kimler seçilecek? Fiziki Yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı talimatları nedir? Sonuçlar ne zaman açıklanacka? İşte detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

 BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Ekim ayında alınan başvurular değerlendirme aşamasında ve başvuru yapan adaylar şimdiden sonuçları merak etmeye başladılar. 26. Dönem POMEM 7 Bin Polis alımına başvuru yapmış olan adaylar gözlerini Polis Akademisi Başkanlığına çevirdiler ve sonuçları dört gözle bekliyorlar. İşin Olsa ekibi olarak edindiğimiz bilgiye göre başvuru sonuçları önümüzdeki hafta duyurulacak ( 15 kasım 2019  Cuma ya kadar ). Polis Akademisi Başkanlığı önce başvuru sonuçları hakkında ve sonrasında Fiziki Yeterlilik SInavı ( FYS ) hakkında duyuru yaparak adaylara parkur talimatlarını ve parkuru tanıtacak.

SONUÇLARI BEKLEYEN KADIN ERKEK POLİS ADAYLARI BURADA. TIKLA KATIL

MÜLAKAT TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Polis Akademisi Başkanlığı 26. Dönem POMEM polis alımı mülakatları Kasım ayı ve Aralık ayı içerisinde yapılacak. Edinilen bilgiye göre 18 Kasım 2019 tarihleri ile 10 Aralık 2019 tarihler arasında yapılacak olan sözlü sınav mülakatları için adaylar farklı başvuru ve sınav merkezlerilde ter dökecekler.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI TALİMATLARI:

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

FYS talimatları ve parkur Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyrulacak olup geçmiş dönemdeki parkurları aşağıda inceleyebilirsiniz.

Parkur hakkında detaylı bilgi almak için BURAYA TIKLAYINIZ.

MÜLAKAT SINAVI

26. Dönem POMEM için mülakat aşamaları 18 Kasım-10 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak olup 31 farklı bölgede sınavlar yapılacak. mülakat sınavı hakkında detaylı bilgi verecek olursak;

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

  1. Konu hakkında bilgi düzeyi,
  2. Kendisinden istenileni kavrama,
  3. Özgüveni,
  4. İfade etme yeteneği,
  5. Beden dilini kullanma becerisi

olmak üzere 5 farklı kritere göre değerlendirme yapılacak olup her bir kriter 20 puan üzerinden hesaplanarak toplamda 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Adayların başarılı olabilmeleri için 100 üzeirnden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

EĞİTİM SÜRESİ İÇİN DEĞERLENDİRME:

Polis Akademisi Başkanlığından Polis Memuru olarak görev almak isteyen adaylar tüm sınavlardan başarılı olmaları gereklidir. Ayrıca POMEM kapsamında eğitimini tamamlayan ve tüm sınavlardan başarılı olan adayların Polisliğe ataması yapılacaktır. Adayların 26. Dönem POMEM'e katılabilmeleri için KPSS, Fiziki Yeterlilik SInavı puanı ve Mülakat Sınavı puanı toplamı alınarak değerlendirme yapılacak.

Bu kapsamda, Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirerek anında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim