Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 13 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre Emniyet Genel Müdürlüğüne yeni polis alımları yapılacak. Söz konusu olan polis alımları için başvuru sürecinde ilk adımlar atılmaya başlandı ve Polis Akademisi Başkanlığı başvuruları almaya 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvuru bilgileri ve sınav bilgileri hakkında detayları aktaracağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından başvuruları alınacak olan Polis Özel Harekat adayları ve Komiser yardımcısı adaylarından bazı nitelikler talep ediliyor. Bu nitelikleri yerine getiren adayların başvuruları kabul edilecek.

Bu kapsamda, Adaylardan genel şartlar dışında, PÖH adaylarından Lise mezunu olmak, Lise mezunlarından KPSSP94 puan türünden ve Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Lisans mezunlarından en az 60 puan almış olmak ve 162 cm boyundan kısa boylu olmamak şartlarını taşıyan sadece kadın adaylar başvuru yapabileceklerdir.

PAEM kapsamında Komiser Yardımcısı adaylarından ise, Lisans mezunu olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ve 35 yaşını tamamlamamış olan erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Söz konusu PÖH ve PAEM duyrusu Polis Akademisinden 13 Eylül 2019 tarihinde gelmiş olup adaylar başvurularına 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacaklardır. Bu kapsamda başvurulrın en geç 27 Eylül 2019 tarihi itibari ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular başvuru tarihleri içerisinde E-Devlet şifresi ile online olarak Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden ( www.pa.edu.tr) yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Polis akademisi Başkanlığı 500 Kadın PÖH alımı ve 2000 Komiser Yardımcısı alımı için henüz başvuru kılavuzu yayımlamamış olup henüz net rakamlar ortaya çıkmamıştır. Ancak önceki dönemlerde 24. Dönem POMEM kadın polis alımında başvuru ücreti 130 TL ve PAEM Komiser Yardımcısı alımında ise 100 TL idi. 

Ancak 2019 yılı itibari ile ÖSYM dahil olmak üzere bütün sınavların başvuru ücretlerine zam yapıldı. Bu bağlamda bu yıl da PÖH ve PAEM alımında başvuru ğcretlerine zam yapılacailir.

BAŞVURU EKRANINDAN HABERDAR OLMA:

Polis Akademisi Başkanlığı Kadın 500 PÖH alımı ve 2000 PAEM alımı başvuru ekranını açtığında anından haberdar olabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek başvuru ekranından anında haberdar olabilirsiniz.

İLANLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.