Geçtiğimiz hafta Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde yapılmış olan duyuruya göre erkek ve kadın adaylar içerisinden polis memuru adayı alımı yapılacak. Söz konusu olan polis memuru adayı alımı duyurusu 01 Ağustos 2019 tarihi itibari ile yayımlandı ve başvuru süreci önümüzdeki hafta başlayacak. Peki kimler Polis Memuru adayı alım ilanına başvuru yapabilir? Başvuru süreci nasıl olacak? İlanın detayları nedir?

İLANIN DETAYLARI:

Polis Akademisi başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 2500 kişilik kadro ile eğitilmek üzere polis memuru adayı alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için 2 bin 250 Erkek ve 250 Kadın polis alımı yapılacak. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

PMYO polis memuru alımı ilanına başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan bazı genel ve özel şartlar aranacak olup bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

Bu bağlamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak, Alkol veya herhangi bir uyuşturucu madde den tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına herhangi bir engeli olmamak, gibi genel nitelikler talep ediliyor.

Sağlık Şartı:

Sağlık açısından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen sağlık koşullarını taşımak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 162 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak şartı aranır.

Eğitim Şartı:

Başvuruda bulunacak adayların en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları gereklidir.  Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Yaş Şartı:

Polis Memuru adayı olarak başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları ve sınavın yapıldığı yılın ekim ayı itibari ile 26 yaşından gün almamış olmak. Yani 01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak.

YKY TYT Şartı:

TYT şartı geçtiğimiz yıllara göre bu yıl düşürüldü. Geçtiğimiz yıllarda 260 olan TYT puanı bu yıl düşürülerek adaylara müjde verildi. Bu kapsamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (250,000)ham taban puan almış olmak şartı aranıyor. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından ise taban puan 150 olarak belirtilmiştir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

İlgili duyuru Polis Akademisi Başkanlığından 01 Ağustos 2019 tarihi itibari ile geldi ve adaylara ilk olarak İşin Olsa ekibi olarak biz bildirmiştik. Bu yönde Polis Akademisi Başkanlığı PMYO polis memuru adayı alımı için başvuru süreci 05 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve en geç 19 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. 

Ön Başvurular sadece http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden belirtilecek bağlantıdan e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru ekranı açılır açılmaz İşin Olsa ekibi olarak sizlere yine ilk biz duyuracağız. İlan hakkında başvuur kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim