2021 yılı Polis alımları bekleniyor. Polis Akademisi başkanlığından bugün gelen duyuruya göre POMEM ve PMYO eğitim sonu sınav sonuçları açıklandı. Bu kapsamda 2021 yılı Polis alımının önü açıldı. Daha önceden de Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmesinde 2021 yılı Polis Alımı kontenjanı belli olmuştu. 28. Dönem POMEM ve 2021 Yılı Lise Mezunu Polis Alımı ( PMYO ) için beklentiler arttı. Peki polis alımı ilanı detayları nelerdir? POMEM ve PMYO polis alımları şartları nelerdir? İlanlar ne zaman yayımlanacak? Tüm detaylar hakkında sizlere İşin Olsa ekibi olarak bildiklerimiz aktaracağız.

POMEM VE PMYO ALIMLARINI BEKLEYENLERE MÜJDE!

Polis Akademisi tarafından yayımlanacak olan polis alımı ilanlarına bir adım daha yaklaşıyoruz. Günümüzde hala devam eden salgın sebebi ile bir çok eğitimlere ve sınavlara ara verilmişti. Ancak Haziran ve temmuz aylarındaki normalleşme süreciyle ilgili tüm eğitimlere başlanılacak gibi görünüyor. Bu kapsamda Polis Akademisi de Haziran başında uygulanan POMEM ve PMYO eğitim sonu sınav sonuçlarını duyurdu. Sırada ise alım alım ilanlarının yayımlanması bekleniyor.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Polis alımı ilanlarını bekleyen adayların gözleri Polis Akademisinden gelecek duyuruda. Bu kapsamda Geçtiğimiz yıllara baktığımızda PMYO alımları temmuz sonrası POMEM alımları da Eylül aylarında yapılmıştı. Ancak geçtiğimiz yıl alımların yayılmaması ile ilanların yakın zamanda yayımlanacağını düşünüyoruz.

POLİS ALIMI KOSNTENJAN DAĞILIMI NASIL OLUR?

PMYO Polis Öğrenci Alımı Kontenjanı:

Polis Akademisi her yıl 2500 ile 3000 öğrenci arasından polis memuru olabilmek için Lise mezunu polis alım yapıyor. Alımlar TYT puanı ile yapılmakta olup 2002 yılı TYT sonuçlarının ardından beklenen ilan yayımlanmadı. Bu kapsamda 2021 yılı PMYO alımları için kontenjan sayısını en az 5000 kişi bekliyoruz.

PMYO LİSE MEZUNU POLİS ALIMI ŞARTLARI BURADA

POMEM Polis Alımı Kontenjanı:

POMEM kapsamında 28. Dönem POMEM alımları yapılacak. Geçtiğimiz dönemlerde de yapılan polis alımlarına da baktığımızda 10000 civarında polis alımları yapılıyor. Ancak geçen ay Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanmış olan Bütçe Görüşmeleri neticesinde polis alımları kontenjanı belli oldu. Bu kapsamda " Emniyet Genel Müdürlüğü için belirtilen atama iznin 11837 adedi sadece Komiser Muavini ve Polis Memuru kadrolarında yapılacak atamalar için kullanılabilir." şeklinde açıklama yer almıştı. Bunun en az 10 bin ile 11 bin arasındaki kontenjanı Polis alımlarına ayrılması bekleniyor.

POMEM POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

Editör: TE Bilisim