Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı 27. Dönem POMEM Polis Alımı Başvurularında sona geldik.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev almak isteyen binlerce kişi arasında seçilen POMEM de eğitim alacak Kadın Erkek polis memuru adayları için son şans. 8 Aralık 2020 tarihinde başlayan başvurularda artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adayların son şansı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kimlerin başvuruları geçerli sayılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Adayların en çok merak ettiği Fiziki Yeterlilik parkuru nasıl olacak? Tüm bu detayları sizlerle haberimizde paylaşacağız.

Kadın Erkek Polis Memuru Alımı Yapılacak!

2020 yılı yapılacak 27. Dönem POMEM alımları için tüm değerlendirmeler sonucunda 8 bin polis memur adayı alınacak. Kadın ve Erkek adaylardan oluşan kontenjan ile Ön Lisans ve Lisans mezunu polis alımı yapılacak. Buna göre Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (5.440) erkek, (960) kadın, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın aday olmak üzere toplam (8.000) aday asıl olarak alınacaktır.

Başvuru Ücretini Yatırmayanlar Dikkat!

Bilindiği üzere Polis alımları için başvuru ücreti talep ediliyor. Bu yıl 27. Dönem POMEM Polis alımı için başvuru ücretine Zam yapıldı ve 130 TL olan başvuru ücreti 150 olarak değiştirildi. Adaylar 150 TL yi Halkbank ATM veya şubelerden yatırdıktan sonra başvuru yapabiliyor. Ücret yatırmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Kimlerin Başvurusu Geçerli Sayılacak!

Polis Alımı başvurularında adaylardan bazı nitelikler talep ediliyor. Bunları sağlayan adayların başvuruları geçeri sayılacak. Bu kapsamda adayların, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak, Lisans için 2019 veya 2020 yıllarındaki KPSS'den 60 ve Ön Lisans için 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 65 puan almış olmak gerekiyor.

Aynı zamanda 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak, belirtilen sağlık şartlarını taşıyan, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 162 Cm boyundan uzun olanların başvuruları geçeri sayılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

08 Aralık 2020 tarihinde başlamış olan Polis Alımı Başvuruları en geç 21 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular son başvuru günü saat 23.59’e kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Polis Akademisi aldığı başvuruları 21 Aralık 2020 tarihinden sonra incelemeye alacak. KPSS puanına göre ve diğer kariyerlere göre değerlendirme yapacak olan Polis Akademisi başkanlığı sonuçları açıklayacak ve vereceği tarih ile şahsen başvuru alacak.

Adayları için sonuç ve şahsen başvuru tarihleri başvuruların bitmesinden en geç 20 gün içerisinde açıklanıyor. Bu kapsamda 21 Aralık 2020 tarihinde sona eren başvurular Ocak ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Şahsen Başvuru Yapılacak!

Adayların internet üzerinden https://www.pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet sayfasından ilan edilecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru yaparak sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir.

Şahsen Başvuru İçin İstenen Belgeler Nedir?

FYT ( Fiziki Yeterlilik Parkuru ) Nasıl Olacak?

Bildiğiniz gibi Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır

Adayların en çok merak ettiklerinden biriside Fiziki Yeterllilik parkurudur. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan POMEM ler için fiziki yeterlilik parkuru şöyledir.

Polis Akademisinden gelecek herhangi bir duyuru yada sonuç açıklamalarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim