2020 yılı polis alımı PMYO, POMEM ve PAEM eğitimleri için Polis Akademisi Başkanlığından yenibir açıklama geldi. Mayıs ayı sonuna kadar eğitimlerin yapılmayacağı ifade edildi. Pandemi olarak ilan edilen koronavirüs'ün seyrine göre 1 Haziran tarihinden sonra eğitimlerin başlanıp başlanmayacağı konusunda polis adaylarına yönelik olarak yeni biri açıklama yapılması bekleniyor.

DEĞİŞİKLİKLER AÇIKLANDI;

TYT SINAV SÜRESİ UZATILDI! Yüksek Öğrenim Kurumu Başkanlığından açıklama geldi. YKS sınavları birinci oturumu olan TYT sınav süresi 30 dakika daha uzatıldı. Daha önce Tyt sınav süresi ne kadardı? Önceki yılda 135 dakika olan süre 2020 TYT sınavında 165 dakika olarak uygulanacak.

TYT BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLDÜ! YÖK Başkanı Yekta Saraç bugün yaptığı açıklamalarda verdiği müjdelerden bir tanesi de Lisans bölümlerde eğitim almak isteyenler için yapılacak olan sınavlardan bir tanesi olan TYT sınavı baraj puanını 2020 yılı ile sınırlı kalmak kaydı ile 170 puan olacağını açıkladı. Önceki yıllarda bu puan 180 olarak uygulanmaktaydı. YÖK Başkanı Saraç açılamasında YKS sınav tarihinin 27 ile 28 Haziranda yapılacağını ifade etti. Lise son sınıflar son sınıfların ikinci döneminden muaf olacaklar.

KADIN - ERKEK POLİS ALIMI;

2020 YKS sınavına girecek adayların Polis meslek Yüksek Okullarına başvuru yapabilmeleri için gerekli olan başvuru şartları şu şekilde açıklandı. T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okullardan mezun olmak ve yaş şartında ise; 18 ile 26 yaş aralığında olmak gerekmektedir. Fiziki şartlarda erkek adayların 167 cm, kadın adayların 162 cm'den uzun olmaları beden ile kitle endekslerinin 18 - 27 aralığında olmaları gerekmektedir. Adayların polis akademisi başkanlığı sağlık yönetmeliğine uygun olmaları, güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu almaları, silah taşımaya hukuki engelinin olmaması, YKS sınavlarından alınacak olan TYT oturumundan gerekli olan taban puanı almak gerekli olacak. Önceki yıllarda 250 taban puan istenilmişti. Fakat YÖK başkanlığından yapılan açıklamada TYT baraj puanı 170 olarak açıklandı. 2020 yılı TY sonuçlarının açıklanmasının ardından baraj puanları da belli olacak.

Editör: TE Bilisim