2020 yılı PMYO alımları için yeni duyurular bekleniyor. Polis Akademisi Başkanlığı her yıl bünyesine polis adayı olmak üzere Erkek Kadın adaylar içerisinden alım yapmaktadır. Her yıl 2500 kişilik kadro ile yapılan alımlar bu yıl YKS sonuç ve tercihlerin açıklanması ile henüz duyurulmadı. Adaylar büyük heyecanla bekledikleri PMYO polis alımları için yeni alımlar ne zaman yapılacak? Adayların beklentisi nedir? İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu bu yönde yaptığı açıklamalar nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

250 TABAN TYT İLE 2500 POLİS ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi başkanlığı 2020 yılı için 2500 civarında polis alımı yapması bekleniyor. Ayrıca Alımlar Erkek ve Kadın adaylar içerisinden yapılacak. Kontenjan dağılımı ise 2250 Erkek ve 250 si Kadın adaylardan oluşması beklenmektedir.

Polis adayı alımları 2020 yılı TYT puanı ile yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlarda TYT puanı 260 tan 250 ye esnetilerek adaylara büyük müjde verilmişti. Bu yılda 250 TYT puanı ile Polis Alımı yapılması beklenmektedir.

NOT: Taban Puan ve Kontenjan konusunda herhangi bir açıklama veya duyuru gelmemiştir. Durumlar farklı olabilir.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN PMYO ALIMI AÇIKLAMASI GELDİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında POMEM, PMYO ve Jandarma Personel alımı açıklamasında bulundu. Söz konusu TV programında alımların ne zaman yapılacağına dair soru yöneltilmedi. Ancak Program sonunda yapılan röportajda alımların önümüzdeki günlerde alımların yapılacağını bildirdi.

EKİM AYINDA POLİS ALIMI İLANI GELİR Mİ?

İçişleri Bakanlığı PMYO polis alımları için ilan henüz açıklanmadı. Bu kapsamda adayların beklentisi arttı. İlan Eylül ayında bekleniyorken Ekim ayına kaldı. Söz konusu 2500 polis alımı Ekim ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor. PMYO alımları hakkında gelecek herhangi bir gelişmeden İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

ADAYLARIN BEKLENTİSİ NEDİR?

İşin Olsa ekibine aldığımız geri dönüşlerde 2020 yılı PMYO ilanının bir an öce yayımlanmasını bekliyorlar. Aynı zamanda PMYO alımlarında TYT taban puanının esnetilmesi konusunda da beklentiler mevcuttur.

SİZİNDE BEKLENTİLERİNİZ VARSA YORUM YAZABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim