2019 yılı için Polis Meslek Yüksekokulları için 2500 polis memuru alımı başvuru süreci başladı ve adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için başvuru ücretini belirtilen tarih aralığında yatırmaları gereklidir.  Bu bağlamda adaylar başvuru ücreti ve başvuruların nereye yatırılacağını araştırmaya başladılar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere başvuru ücretleri hakkında detayları aktaracağız.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

2019 PMYO başvuru süresi başladı. Geçtiğimiz hafta yayımlanmış olan duyuruya göre Erkek ve kadın adaylar içerisinde 2500 kişilik boş kadro ile polis memuru adayı alımı yapılacak olup başvuru süreci 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 19 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Polis Akademisi resmi internet aracılığı üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Her yıl alınan Polis Meslek Yüksekokulu için Polis memur uadayı olmak isteyen adaylar Polis akademisi Başkanlığı tarafından belirtilen başvuru ücretini bankaya yatırmaları gereklidir. 2019 PMYO Giriş sınavı için başvuru ücreti 130 TL olarak belirtilmiştir.

BAŞVURU ĞCRETİ NE KADAR YATIRILACAK?

Adaylar PMYO polis memuru adaylığı için 30 TL başvuru ücretini 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile 19 Ağustos 2019 tarihleri arasında yatırmaları gereklidir. Yani Sınav ücreti başvuru tarihleri içerisinde alınacak olup bu tarihler dışında yapılacak işlemler geçersiz sayılacaktır.

HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Adaylar başvruru tarihleri içerisinde son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Ancak. Yalnızca halkbank şubelerinden, ATM'lerden ve İnternet Bankacılığından Başvuru ücreti yatırılacaktır. Bunun dışında veya diğer bankalardan yapılacak işlemler kesinlike geçerli sayılmayacaktır.

PARA YATIRIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Adaylardan ŞAHSEN başvuru esnasında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden Adayların Sınav ücretini yatırırken kendi adlarına T.C. kimlik numarası şle birlikte 2019 yılı Polis Meslek Yüksekokulları ( PMYO ) giriş sınavı için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmaları ve alınan dekontun şahsen başvuru ve evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMAZ?

2019 yılı Polis meslek yüksekokulu için polis memurluğu adaylığı için adayların 130 TL başvuru ücretini bankaya yatırmaları gereklidir. Ancak Emniyet Teşkilatı personelinden Şehit veya vazife malul olanların eş veya çocukları sınav ücretini yatırmayacaklardır.

HANGİ DURUMDA BAŞVURU ÜCRETİ GEÇERSİZ SAYILIYOR?

2019 yılı PMYO Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan;

  • Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan,
  • Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,
  • Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,
  • Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,
  • Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.
Editör: TE Bilisim