Lise Mezunu polis alımı için adayların meraklı bekleyişi sürüyor. Polis Akademisinden gelecek PMYO duyurusu için adaylar gözlerini akademinin sitesine çevirdi. Her yıl lise mezunları içerisinden yapılan Polis alımları ile Kadın ve Erkek adaylar polis olma şansı yakalıyor. YKS sonuçları ve tercihlerinin açıklanması ile birlikte adayların bekleyişi arttı. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? Kimler başvuru yapabilecek? 2020 yılı PMYO Polis alımı kontenjanı ne kadar? gibi tüm soruların cevaplarını İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

GÖZLER AKADEMİ SİTESİNDE!

2020 yılı için PMYO ilanı henüz yayımlanmadı. Bu sabah Polis Akademisinden gelmiş olan PMYO, POMEM ve PAEM duyurusu ile adaylar bir hayli heyecanlandı. Söz konusu gelen duyuruya göre eğitim sonu sınav sonuçları açıklandı. Buda bizlere ilanın yaklaştığını işaret etmektedir.

KİMLER 2020 PMYO'YA BAŞVURU YAPABİLECEK?

2020 yılı için yapılan olan Polis Alımlarına sadece lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Polis Meslek Yüksekokulu için bazı genel ve özel şartlar talep edilmeketdir. Öncelikle adayların lise mezunu ve YKS'den TYT puan türünden puana sahip olmaları gereklidir.

2020 YILI TYT TABAN PUAN BELLİ OLDU MU?

Polis Akademisi 2020 yılı PMYO alımları için henüz bir açıklamada bulunmadı. Ancak geçtiğimiz yıllara bakacak olursa TYT taban puanlar 260 ile 250 arasında seyir etmektedir. Adayların taleplerine göre bu yıl puanın 250 olması yönündedir.

POMEM, PAEM VE PMYO DUYURUSU:

Polis Akademisi Başkanlığı bu sabah ( 06 Eylül 2020 ) POMEM, PAEM ve PMYO duyurusu yaptı. Söz konusu duyurular şöyleydi:

DUYURULARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KONTENJAN BELLİ OLDU MU?

Polis Akademisi PMYO kapsamında 2020 yılı için 2500 polis öğrenci adayı alımı yapması bekleniyor. Bunların 2250 si Erkek ve 250 Si Kadın adaylar içerisinden yapılabilir. Henüz bu konuda akademi bir açıklama yapmadı.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2020 yılı 2500 polis alımı başvuru için herhangi bir açıklama yok. Geçtiğimiz yıllarda YKS sonuçları sonrasında ilan hemen duyurulurdu. Ancak hala herhangi bir duyuru yapılmadı ve ilan gecikti. Ancak Polis Akademisi bu sabah yaptığı PMYO eğitim sonu sınav sonucu duyurusuna göre yeni alımların yapılması büyük ihtimal. Bu sebeple ilanın bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

ADAYLAR TEDİRGİN!

2020 Yılı PMYO ilanı bekleyen adaylar ülkemizde devam eden Koronavirüs nedeni ile ilanın yayımlanmaması için korkuyor. Son günlerde vaka sayısının 1000 altna inmesi ve sonradan yine 1500 ve son 3 günde 1700 sınırını geçmesi durumunda Polis alımlarının ertelenceği yönünde tedirgin olmaya başladı. Özellikle eğitim alacak Lise öğrencileri için koronavirüs ile eğitim almaları oldukça güç olacak. Bu yönde Polis akademisinden ilanın durumu hakkında duyuru beklenmektedir.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

Editör: TE Bilisim