Polis Akademisinden az önce gelmiş olan duyuruya göre 8 bin polis alımı başvuru kılavuzu yayımlanarak başvuru süreci başladı. Adayların merakla beklediği sınavlara 10 kat aday çağırma detayı belli oldu. 28. Dönem POMEM Kapsamında Kadın Erkek adaylar içerisinden alımı yapılacak Polis Memuru Aday Öğrenci için başvuru sonrası KPSS değerlendirmesi yapılacak.

28. Dönem POMEM Başvurusu Başladı!

Binlerce adayın beklediği duyuru az önce geldi. Polis Akademisi Başkanlığından gelen duyuruya göre adayların beklediği 28. Dönem POMEM başvuru ekranı açıldı. Kılavuz yayımlanarak adayların merak ettikleri belli oldu. 

Polis Alımına ön başvurular 27 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 07 ocak 2022 tarihine kadar devam edecketir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile Polis Akademisi resmi İnternet adresi üzerinden yapılacaktır.

2022 yılı için POMEM alımalrı toplamda 8 bin kontenjan ile yapılacak. Kontenjan Dağılımı ve başvuru ekranı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Ön Başvuru Ücreti Var mı?

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan başvurularda Ön Başvuru ücreti olarak 150 TL ödeme yapılıyordu ve Ön Başvuru ücretini yatıran adaylar mülakatlara alınıyordu. Ancak 2022 yılı Polis Alımı için Ön Başvuru ücreti yatırılmayacak.

POMEM'de 10 Kat Aday Çağırma Belli Oldu!

Polis Akademisinden Geçtiğimiz günlerde gelen Resmi Gazete yönetmeliğine göre mülakatlara 10 kat aday çağırılacak şeklinde yönetmelik sonrası adayların kafası oldukça karışmıştı. Ancak Polis Akademisi az önce yayımladığı kılavuzda tüm detaylar belli oldu.

Yönetmellik sornası Polis Akademisi başkanlığıda duyuru yayımlanarak detayları paylaştı.

KPSS Değerlendirmesi ile 10 Kat aday çağırılacak! 

Bildiğiniz üzere POMEM başvuruları KPSS puanına göre yapılmaktaydı. Lisans için P3 puan türünden en az 60 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı ile başvuru alınıyor. Bu kapsamda Polis Akademisi Başkanlığı aldığı başvuruları inceleyerek Kadın Erkek ve mezuniyete göre yapacağı KPSS değerlendirmesi ile kadro sayısının 10 katı kadar belirlenecek. Mülakatlara katılmaya hak kazanan adaylardan Ücret alınacaktır. 

POMEM Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır.” hükmüne istinaden 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

Adaylar 10 Kat Çağırılmasıne Ne Diyor?

 POMEM başvurusunda başvuru yapacak adayların bazıları 10 kat çağırılmasına tepki gösteriyorken bazı adaylar ise kararın çok doğru olduğunu düşünüyor. 

Hem KPSS değerlendirmesi ile Hem Mülakatlarda adayların dökecekleri ter daha doğru olduğu düşünülmekte. Polisliği Hak Eden adayların Hem KPSS Puanı yüksek olması hemde mlakatlarda elenmemesi gerekecek.

SİZ BU KONUDA NE DÜŞÜYORSUNUZ? YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ.