İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımı yaş şartı ile fiziki şartlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu Gazeteci Hadi Özışık ve Süleyman Özışık’ın konuğu oldu. Gelen soruları da cevaplayan Bakan Süleyman Soylu polis alımına başvuru yapacak olan adayların özellikle yaş şartının esnetilmesi konusundaki taleplerinin mümkün olmayacağını ifade etti. Polis alımının sürecinin uzamasına neden olacağını şimdilik fiziki şartların esnetilmesinin de mümkün olmadığını belirtti. 

YAPILAN AÇIKLAMA;

Polislik yaşı değişecek mi? “Polis olmaya gönüllü çok gönüllü ve insanımız var. Bu sefer biz alımları bir yılda bitirebiliyoruz. Hemen ihtiyacımız var. Her şartın alınması ve şartın açılması o kadar da ha insanın başvuru yapmasına neden olduğunu ifade etti. Boy şartının değişmesi şimdilik mümkün değil.” dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu 18. mezuniyet döneminin yapılmasına ilişkin gelen soru üzerine ise koronavirüs nedeniyle ertelediğini, bu süreçten sonra yapılacağını açıkladı. Ayrıca polis memurları jandarmada görevli uzman erbaş askeri personelin 3600 ek gösterge sözünü hatırlatarak verdiğimiz sözü gerçekleştireceğiz değerlendirmesini yaptı.

Kadın polis memuru kadrosunda Avrupa'nın ortalamasında olduğumuzu ifade eden Bakan Soylu yeni alımlarda 2000-2500 kişilik kadın polis alımı gerçekleştirileceğini müjdesini verdi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim