2019 yılı için yapılacak olan polis alımlarının ilki olan PMYO kapsamında lise mezunu 2 bin 500 polis alımı için ilan Polis Akademisi internet sitesi üzerinden yayınlanmış ve adaylar başvurularını yine bu internet sitesi üzerinden gerçekleştirmişti. Eylül ayı ilk haftası itibari ile Polis Akademisi’nden bu alımda adayların gireceği ön aşamalardan biri olan fiziki yeterlilik sınavına ilişkin parkur bilgileri duyuruldu. Buna göre adayların PMYO kapsamındaki alımda aşamalar ve detayla şu şekildedir.

2019 PMYO Parkuru Açıklandı

Polis Akademisi tarafından 2019 PMYO parkuruna ilişkin duyuruda “Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.” Açıklamasına yer verildi. İlgili parkurun detaylarına Polis Akademisi resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden ulaşmak mümkündür.

Fiziksel Yeterlilikten Sonra Mülakat Aşaması Var

Polislik alımında izlenilen ön aşamalardan iki ön sağlık aşaması olup bu aşamada adayların renk körlüğü başta olmak üzere sağlıklı olup olmadıklarına yönelik muayene gerçekleştirilmektedir. Bir sonraki aşama olan fiziki yeterlilikte ise ilgili parkurda adayların belirtilen sürede parkurda yer alan engelleri aşması gerekmektedir. Son alım aşaması ise mülakat aşaması olup bu aşamada adaylar sözlü mülakata çağrılmakta ve başarılı olan adaylar göreve seçilmektedir.