Binlerce kişini beklediği Lise mezunu polis alımı için detaylar belli oldu. Az Önce ÖSYM'den gelen duyuru ile YKS sonuçları açıklandı. Polis alımı için kullanılan TYT puanları belli oldu. Adaylar YKS'den almış oldukları puanlar ile polis alımına başvuru yapabilecekler. Gözler Polis Akademisinde çevrildi. Temmuz ayının sonunda alınacak başvurular için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız. PMYO kapsamında lise mezunu polis alımı için merak ettiğiniz her bilgi burada.

2500 Polis Memuru Adayı Alınacak!

ÖSYM kararı ile gelmiş olan YKS sonuçları üzerinde PMYO beklentisi arttı. Bu doğrultuda ÖSYM'den gelmiş olan duyuru ile Polis Akademisinden haber bekleniyor. Her yıl uygulanan Üniversite giriş sınavı kapsamında YKS sistemi ile TYT puanı ile polis alımı yapılıyor. 2022 yılı içerisinde yapılacak Polis alımı için kontenjan belli oldu. 2500 Polis Alımı yapılacak. Eğitilmek üzere ve sonradan ataması yapılacak olan Polis adayları için süreç başlayacak. Kadın Erkek adaylar içerisinden 2500 Polis Memuru adayı alımı için Taban puan belli oldu.

2022 Yılı PMYO TYT Taban Puan Kaç Olacak?

Geçmiş yıllara baktığımızda yapılan alımlar üzerine 270 ile 250 Taban TYT puanı şartı aranacak Son beş yıla göre TYT Taban puanları ve Kontenjan bilgisine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: 2022 YKS İle 2500 Polis Alımı ( PMYO ) Şartları Belli Oldu! Taban TYT Kaç?

PMYO Başvuru Şartları Ne Olacak?

Lise mezunu adaylar içerisinden alınacak başvurular kapsamında PMYO lardan bazı şartlar aranacak. Polis Akademisinden gelmiş olan duyuru ile adaylarda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise mezunu olmak,
  • 18 yaşını tamamlayıp 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 162cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir Hukuki engeli olmamak,
  • Alkol veya uyuşturucu madde kullanımından tedavi görmemiş olmak,
  • Sağlık açısından EGM sağlık yönetmeliği niteliklerini sağlıyor olmak

şartları aranacak.

Polis Akademisi Ne Zaman Müjde Verecek!

2022 yılı PMYO alımları için süre. Temmuz ayının sonunda başlaması bekleniyor. Adayların gözler Polis Akademisinde. PMYO hakkında duyuru veya ilan yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA