Resmi gazete de yönetmelik değişikliği yapıldı. 16 Ağustos 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Yönetmeliğe göre PMYO girişlerinde uygulanan sağlık şartları yönetmeliği değişikliği yapıldı. Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete'nin 31925 sayısında yayımlandı.Adayların merak ettiği bir diğer konu ise yeni yönetmeliğe göre 2023 PMYO şartları ne olacak? Güncel başvuru şartları ve ilan ne zaman yayımlanacak? Taban TYT puanı kaç olacak?

2023 PMYO Giriş Yönetmeliğinde Sağlık Şartında Değişiklik!

PMYO giriş yönetmeliğinin değişmesine dair karar yayımlandı.17/5/2008tarihli ve 26879 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 17ncimaddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarında değişiklik yapılmıştır. Buna göre,

Sağlık Yönetmeliği gereği aldırılan giriş raporu"Öğrenci Olamaz" kararı ile sonuçlanmış olan adaylar, PMYO Müdürlüklerinden ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere, devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden kendileri tarafından alınacak ve ilişiklerinin kesilmesine neden olan sağlık sorunları açısından iyileştiklerini belirtir durum bildirir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurmaları halinde, bu rapor incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir.Sağlık Yönetmeliği ile belirlenmiş olan şartları sağladığı bildirilenler, Başkanlıkça,Sağlık Yönetmeliğine göre giriş raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan giriş raporunun Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca, adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda, hakkında “Öğrenci Olur” kararı verilenlerin 8 inci maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde Yüksekokullara planlamaları yapılır.

YÖNETMELİĞİN TAMAMI BURADA

PMYO Başvuru Şartları Ne Olacak?

Polis Meslek Yüksekokullarına giriş için adaylrdan bazı genel ve özel şartlar aranacak. Bu kapsamda,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Sağlık açısından EGM belirttiği sağlık şartlarını sağlıyor olmak,

- Silah taşımasına veya Silahlı görev yapmasına engel bir durumu olmamak,

- Alkol Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebi ile tedavi görmemiş olmak,

- Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak,

- 18 Yaşını tamamlamış ve 26 yaşndan gün almamış olmak,

- Kadınlar için162 cm. erkekler için167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

- 2023 YKS TYT den ena z 250 ham puan almış olmak,

2023 PMYO Ne Zaman Yayımlanacak!

2023 PMYO alımları önümüzde yıl Temmuz ayında yapılacak. 2022 yılı işlemleri henüz tamamlanmamış olup 2023 alımları Temmuz ayında YKS sonuçları açıkladıktan sonra yapılacak.

PMYO ALIMLARI HAKKINDA GELİŞMELERİ TALİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>>BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA

Editör: TE Bilisim