Polis memuru olmak isteyen adayların gözü kulağı 2020 TYT sınavı taban puanlarına çevrildi. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 81 il genelinde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen 2020 YKS sınavı tüm ülke genelinde tamamlandı. İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak ilan ile polis alımı gerçekleştirilecek. Lise mezunu bay bayan polis memuru istihdamlarında adayların TYT sınavından gerekli olan baraj puanı almaları gerekmektedir.

TYT BARAJ PUANI;

Yüksek Öğrenim Kurumu başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamalarda TYT sınavında baraj puanı düşündüğünü açıklamıştı. Geçtiğimiz senelerde 180 puan uygulanan baraj 2020 yılında 170 olarak değiştirildi. Polis olmak isteyen adaylarda TYT taban puanı kaç olur sorusunun cevabını meraklı beklemektedirler. 2019 yılında TYT baraj puanı 250 olarak açıklamıştı. YKS sınavı baraj puan değişikliği Polis alımlarında nasıl değişiklik bir etkiye neden olup olmayacağı merakla bekleniyor.

POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Polis alımlarında adayların yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmaları ve en fazla 26 yaşında olmaları gerekmektedir. Diğer şartlarda beden ile vücut kitle endeksi 18 ile 27 arasında olması istenmektedir. Erkek adayların bu şartlarında 167 santim uzun boylu olmaları kadın adayların boy şartında 160 santim daha uzun olmaları gerekmektedir. Adaylara yapılacak güvenlik arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlanması, polis alımı sağlık şartları taşımaları, silah taşımaya herhangi bir hukuki engelin bulunmaması istenilmektedir.

YKS, TYT, AYT, YDS sınavı sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak ve Polis Akademisi Başkanlığı sınav sonuçlarının ardından yeni ilanları açıklama başlayabilecek. Gelişmeler olduğunda anında haberde olmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim