Polis Akademisi Başkanlığından PMYO polis alımı hakkında duyuru yayımlandı. 7Adımdan oluşan Fiziki Yeterlilik parkuru toplamda 72 metre uzunluğuna sahip. Fiziki Yeterlilik Parkurunun nasıl olacağı açıklandı. Adaylar şimdiden hazırlıklarına başladı. Bu doğrultuda Kadın Erkek adaylar aynı parkuru kullanacaklar. Başlangıç çizgisinden son dubanın olduğu yere kadar 29 metre olan ve 7 istasyon ile toplamda 72 metreden oluşan Parkur için 7 adımda parkur detayları paylaşıldı.

Binlerce Aday Parkur'da Ter Dökecek!

Polis Meslek Yüksekokullarına katılmak isteyen binlerce aday Fiziki Yeterlilik parkurunda ter dökecekler. Tüm sınav ve eleme aşamalarından geçen 2000 Erkek ve 500 kadın Polis adayı öğrenim görmek üzere alınacak.

7 Adımda Fiziki Yeterlilik Parkuru Açıklandı!

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Adaylar sınava başlamadan önce parkuru görüp gruplar halinde sınava alınır. İsmi geçen adaylar kendini komisyona tanıtarak BAŞLA komutu ile sınava başlarlar. Buna göre 7 Etaptan oluşan sınava başlardlar.

1) Sıçrama tahtası etabı,

2) Lastik içerisinden geçme etabı,

3) Ağırlık taşıma etabı,

4) Sağlık topuna dokunma etabı,

5) Takla atma etabı,

6) Slalom koşu etabı,

7) Engel etabı,

Kimler Başarılı Sayılacak?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.

2022 Yılı PMYO Fiziki Yeterlilik Parkuru:

Editör: TE Bilisim