2020 yılı için polis alımı yapılacak. Lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak başvurular PMYO kapsamında yapılacak. YKS sonuçları ve tercihleri ardından adayların büyük merakla beklediği ilan henüz yayımlanması. Peki 2020 yılı PMYO ilanı ne zaman yayımlanır? Kimler başvuru yapabilecek? TYT puanı esnetilecek mi? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyor olacağız.

KADIN ERKEK POLİS ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi başkanlığı 2020 yılı için kadın Erkek adaylar içerisinden polis almı yapacak. 2500 Kişilik kadro ile polis alımı bekleniyor. Bu kapsamda 2250 kişilik erkek kadrosu ve 250 kadın kadrosu ile lise mezunları içerisinden polis memuru adayı alınacak.

YKS TYTY PUANI ŞARTI ESNETİLECEK Mİ?

Polis Akademisi başkanlığı alımını yapacağı polis adaylarından TYT puanı şartı talep edecek. Adaylar 2020 yılı için YTY puanın geçen yıka göre esnetilmesi gerektiğini söylüyor. İşin Olsa ekibi olarak aldığmımız geri dönüşlere göre geçen yıl 250 olan TYT puanı bu yıl biraz daha düşürülmesi yönündedir.

Ancak geçtiğimiz yıllara bakacak olursak 260 olan TYT puanı düşürüldü ve 250 oldu. Bu yılda PMYO polis alımlarında puanın 250 olmaso beklenmektedir.

POLİS AKADEMİSİ YENİ DUYURULAR YAPIYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı uzun süredir adayların beklediği PMYO ilanını henüz yayımlamadı. Akademi her gün yeni duyurular yayımlıyor. 18 Eylül 2020 tarihi ile yayımlanan duyurulara göre 6 farklı duyuru geldi. En önemlisi ise uzun zamandır beklenen 400 Bekçi alımı ilanı yayımlandı.

2020 PMYO İLANI BU HAFTA YAYIMLANIR MI?

EGM 400 bekçi alımı ilanından sonra PMYO ilanı bekeyen adayların umutları arttı. Çünkü geçtiğimiz yıllarda YKS sonuçları ardından yayımlanan PMYO ilanı bu yıl çok gecikti. Bu sebeple faliyetlerine devam eden Akademi 400 bekçi alımı sonrasında PMYO ilanını yayımlaması bekleniyor. Bu sebeple ilanın bu hafta yayımlanması mümkündür.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

PMNYO polis alımında başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle Lise mezunu ve YKS YTY puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Bunun dışında adaylardan 18 yaşını tamamlamış ve 26 Yaşından büyük olmamak, Sağlık açısından herhangi bir problemi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Güvenlik soruşturması bulunmamak, Silah taşmasına engel hukiki bir engeli olmamak gibi şartlar aranacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.