Polis Akademisi Başkanlığı yeni duyuru yayımladı. Akademiden gelen son duyuruya göre 2023 Ocak ayında yapılan Polis alımı hakkında eğitim sonu sınav sonuçları açıklanmıştır. POMEM ve PMYO kapsmaında Ocak ayında gerçekleştrilen eğitim sonu sınav sonuçları duyurulmuştur.

POMEM ve PMYO Duyurusu:

Polis Akademisi Başkanlığı yaptığı duyurulara göre 10 Ocak 2023 ve 1 mart 2023 tarihlerinde uygulanan POMEM ve PMYO Eğitim sonu sınav sonuçları açıklanmıştır. İlgili tarihlerde sınavlara katılan adaylar aşağıdaki sorgulama ekranı sayesinde Sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

10.01.2023 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınav Sonuçları:

Polis Meslek Yüksekokulları Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 19/A maddesinin 1’inci fıkrasında bulunan “Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.” ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 21’inci maddesinin 1’inci fıkrasında bulunan “POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır. Yapılacak sınavın usul ve esasları Başkanlıkça belirlenir.” hükümleri amirdir. Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 10 Ocak 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.   

Bu kapsamda, 10 Ocak 2023 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde yapılan PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınav sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlara aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

01.03.2023 PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınav Sonuçları: 

Polis Meslek Yüksekokulları Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 19/A maddesinin 1’inci fıkrasında bulunan “Yüksekokul öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır.” ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin Eğitim Sonu Sınavı başlıklı 21’inci maddesinin 1’inci fıkrasında bulunan “POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olmaları şarttır. Yapılacak sınavın usul ve esasları Başkanlıkça belirlenir.” hükümleri amirdir. Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.   

Bu kapsamda, 01 Mart 2023 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde yapılan PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınav sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlara aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim