Beklenen başvurular başladı. Adayları uzun zamandır beklediği müjde geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Polis Akademisi Başkanlığına Bağlı PMYO lara 2500 polis alımı için öğrenci alımları başladı. Rekor sayıda Binlerce başvuru beklenmektedir. 2020 TYT Puanına göre yapılacak başvurular hakkında ve başvuru ekranı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Polis Meslek Yüksekokullarına Polis Öğreci alımı için 2500 kişilik boş kadro ile 500 kadın ve 2000 Erkek aday alınacak.

2021 PMYO POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

2021 YILI PMYO BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

PMYO polis alımı için başvurular 13 Ağustos 2021 tarihi ile az önce başladı. Polis Akademisi onine başvuru için ekranı açtı. PMYO alımları için başvurular en geç 27 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile yapılacak.

BAŞVURU EKRANI BURADA 

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

- E- devlet kapısı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı ve E-devlet Kapısı şifrenizi girdikten sonra Giriş Yap butonuna tıklayınız. Polis Akademisi Aday İşlemleri Sistemine(ais.pa.edu.tr) yönlendirileceksiniz.

  • AİS’e girdikten sonra ilk olarak sol menüde yer alan
  • Kimlik Bilgilerim
  • Fotoğraf Bilgilerim
  • Adres
  • İletişim Bilgilerim
  • Eğitim Bilgilerim
  • Eş Bilgilerim
  • Ek Bilgilerim

zorunlu alanlara dikkat ederek gerekli alanları tamamen doldurunuz kaydediniz veya güncelleyiniz.

- AİS’de Kimlik Bilgilerini güncellemek için Kimlik Bilgilerini Mernis’ten Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz

- AİS’de Fotoğraf Bilgilerini güncellemek için Fotoğrafı ÖSYM’den Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz.

- AİS’de Adres – İletişim Bilgilerini hazırlamak için İkametgâh Bilgilerini Mernis’ten Getir butonuna tıklayarak bilgileri getirilir ve Beyan Adres, Telefon 1, Telefon 2, E-Posta bilgilerini elle girerek Bilgilerimi Güncelle butonuna ile bilgiler kaydedilir

- AİS’de Eğitim Bilgilerini güncellemek için Eğitim Bilgilerini YÖKSİS’ten Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz

- AİS’de Pomem veya Pmyo için başvuru yapan evli olan adaylar Eş Bilgilerim bölümünü kontrol ederek seçenekleri işaretleyin ve boşlukları doldurun. Bekâr adaylar boş olarak kaydetmeli. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak bilgileri kaydedin.

- AİS’de Ek Bilgilerim bölümünü kontrol ederek seçenekleri işaretleyiniz ve boşlukları doldurunuz. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Güncelle butonuna tıklayarak bilgileriniz kaydedin. Ayrıca Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında olan adaylarda Şehit Yakını bölümü onaylı görünecektir. Eğer görünmüyorsa başvuru kılavuzundaki ilgili maddeyi dikkatle okuyunuz.

- Başvuru Sürecindekiler sayfasına girdikten sonra başvuru yapmak istenilen sınav seçilerek başvuru bölümüne girilir. ***Başvuru yapabilmek için öncelikle banka ödemesini yapmanız gerekmektedir.

- Başvuru ile ilgili şartlar tam olarak yerine getirilmezse aşağıda görüldüğü gibi uyarı ile bilgilendirilirsiniz. Eksiklikler tamamladığında ve gerekli puan, yaş, mezuniyet, banka ödemesi vs. gibi şartlar karşılanırsa başvuru bölümüne erişebilirsiniz.

- Başvuru bölümünde bilgiler kontrol edildikten ve bilgilerin doğruluğunu onaylandıktan sonra Başvuru Onayla ve Kaydet butonuna tıklayınız.

- Başvuru başarılı şekilde alındığında yukarıda görüldüğü şekilde uyarı vererek bilgilendirme yapılır. Bu kodu saklamanız tavsiye edilir. Ayrıca Yazdır butonu ile başvuru belgenizi yazdırabilirsiniz.

- Tüm başvurularınızı Başvurularım sayfasında görebilirisiniz. Başvuru yaptıktan sonra Başvurularım sayfasından kontrol etmeniz tavsiye edilir.

DETAYLI GÖRSEL ANLATILMI BAŞVURU REHBERİ BURADA

Editör: TE Bilisim