Polis Akademisi Başkanlığından az önce gelmiş olan duyuruya göre 2022 yılı merakla beklenen PAEM Komiser yardımcısı alımı başvuru süreci başladı. 23 mart 2022 tarihinbde duyurusunu yayımlayan Polis Akademisi Başkanlığı Komiser yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti ancak başvuru süreci bve şartlar hakkında herhangi bir açıklamada bulunulmamıştı.

Ancak Polis Akadeisi Başkanloığından gelen son dakika duyurusu ile Başvuru süreci başlayan Komiser Yardımcısı alımı detaylarını sizlerle paylaşacağız.

1000 Komiser Yardımcısı Alımı Yapılacak!

Polis Akademisi Başkanlığı 2022 yılı için 1000 kişilik kontenjan belirledi. Buna göre 7. Dönem PAEM ( Polis Amirleri Eğitimi Merkezi ) İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavı için emniyet mensubu olan adaylar içerisinden 1000 kişilik kontenjan ile,

  • 925 Erkek Aday,
  • 75 Kadın Aday,

olmak üzere Komiser yardımcısı alımı yapılacalktır.

Başvuru Süreci Az Önce Başladı!

Komier yardımcısı alımı için başvurular 4 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece polis Akademisi personel Bilgi Sistemi üzerinden gerçkeleştirilecektir.

Ön Başvurular 12 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak olup ayrıca Şahsen başvurular 14 - 23 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Ücreti Belli Oldu!

Adayların merak ettiği başvuru ücreti az önce açıklandı. Polis Akademsi Başkanlığından gelen duyuru ile Ön Başvuru için sınav ücreti  400 TL olarak belirtilmiştir. 

Sınav ücreti: 400 TL

Anlaşmalı Banka: Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 7.DÖNEM İLKDERECE AMİRLİK EĞİTİMİ SINAVI hesabı. Halkbank Şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank İnternet Bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. Bunun dışında hiç bir ödeme yapılmayacaktır.

Sınav ücreti Yatırma Tarihleri: 04 Nisan 2022 saat 09.00’dan 12 Nisan 2022 saat 17.00’a kadar.

Komiser Yardımcısı Alımı 2022 yılı Şartları Nedir?

  • En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak,
  • Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
  • Kısa veya uzun süreli durdurma cezaları, ceza süresi içinde derece yükselmesi için açılan kurslara, yarışma sınavı veya seçmelerine girmeyi de önler,
  • Haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak.

BAŞVURU KILAVUZU