Lise Mezunları içerisinden Polis Alımı ilanı beklenmeye başlandı. Az Önce ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuçlarının ardından herkes Polis Alımı ilanını beklemeye başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanması beklenen PMYO alımları için bilmeniz gerekenler nedir? Taban TYT puanı kaç olmalı? PMYO Polis Alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Başvuru Şartları ne olacak? Polis Adayı alımı kontenjan sayısı kaç olacak?

2021 YILI YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM'den az önce gelmiş olan açıklamaya ile 28 Temmuz 2021 tarihi ile sabah saat 7:00 itibari ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Beklenenden 8 gün erken açıklanan sonuçlar adayları sevindirdi.

YSK Sonuçlarına Buradan Ulaşabilirsiniz.

2021 YILI PMYO POLİS MEMURU ADAYI ALIMI OLACAK MI?

PMYO her yıl lise mezunu adaylar içerisinden alım yapılmaktaydı. Bildiğiniz gibi Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan Mülakat ve sınav işlemleri ile alınan Lise mezunu adaylar PMYO larda eğitim alarak Polis Memurluğuna atanmaya hak kazanıyorlar. Bu kapsamda her yıl 2500 ile 3000 kişi aralığında alım yapılmakta.

Ancak geçtiğimiz yıl 2020 yılı PMYO alımları Koronavirüs sebebi ile alım yapılmadı. Ancak 2021 yılı yani bu yıl aşının gelmesi ve milyonlarca kişini aşılanması ile birlikte vakalarda düşüş sebebi ile 2021 yılı PMYO alımlarının yapılması bekleniyor.

PMYO Alımları Ne Zaman Başlayacak?

Polis Memuru Adayı alımları için tarih yaklaştı. YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte de ilanın önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. YKS Tercihleri 5 - 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınacak. PMYO Alımlarının da bir hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

2012 PMYO Kontenjan Sayısı Kaç Olacak?

Polis Memuru Adayı alımlarının geçtiğimiz yıl yapılmaması sebebi ile 2021 yılında kontenjan sayısının biraz artması bekleniyor. Kadın Erkek Öğrenci adaylarından alım yapılmakta olup her yıl 2500 ile 3000 Kontenajan aralığında alım yapılmaktaydı. Ancak geçtiğimiz yıl alım yapılmaması ile birlikte bu yıl adaylar en az 5000 Kontenjan bekliyor.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Polis Akademisi adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep etmektedir. Bu kapsamda genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, 2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
  • Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Taban TYT Puanı Kaç Olacak?

PMYO alımları için adaylardan YKS YTY Puanı şartı aranacak. Bu kapsamda Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmaları gereklidir.

Geçtiğimiz yıllarda yapılmış olan PMYO alımlarında Taban YTY Puanı 250 idi. 2021 yılı alımlarında da Taban Puanın 250 olması bekleniyor.

Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

Boy ve Kilo Şartı:

Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

İLANDAN HABERDAR OLMA:

İşin Olsa ekibi olarak her zaman adayların yanındayız. Polis Alımı haberlerini anlık olarak takip etmekte ve sizlerle paylaşmaktayız. 2021 yılı PMYO alımlarını da sizler için takip ediyoruz. Polis Akademisindne gelecek en ufak bir açıklamada sizlerle paylaşacağız. Sizde anında haberdar olmak için İşin Olsa İnstagram sayfasını takip edebilir veya telefonunuza uygulamalarımızı indirerek bildirimleri açabilirsiniz.

İNSTAGRAM SAYFAMIZ BURADA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim