2019 yılı Kadın Polis alımları için başvuru süreci başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 13 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan ilana göre 2019 yılı için Kadın Polis özel Harekat alımı yapılacak. İlgili ilan için ön bilgilendirme geçtiğimiz hafta gelmişti ve bu hafta itibari ile yani bugün 17 Eylül 2019 tarihinden sonra başvurular alınmaya başlandı. Peki Kadın PÖH alımı ilanına kimler başvuru yapabilir? Nasıl Başvuru Yapılır? Adaylardan aranan genel ve özel nitelikler nedir?

500 PÖH ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kadın PÖH alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan genel şartlar ve özel olarak ise, Yaş, Eğitim, KPSS, Noy ve Sağlık gibi nitelikler aranmaktadır. Sadece Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Genel Şartlar Nedir?

Kadın PÖH alımına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Silah taşmasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuki problemi bulunmamak, lkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,  Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak ve Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak şartları aranır.

Adaylardan Aranan Özel Şartlar Nedir?

Kadın Polis alımına başvuru yapacak adaylardan özel olarak aşağıdaki nitelikler aranacak.

Sağlık şartı: Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınav başvurularının başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak.

Boy Şartı: 162 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.

KPSS Şartı: Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az (65), önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az (65), 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az (60) puan almış olmak,

Eğitim Şartı:  En az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 17 Eylül 2019 tarihi itibari gelmiş olan duyuruya göre 25. Dönem POMEM Kadın PÖH alımı başvuru süreci başladı. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi olan (www.pa.edu.tr) adresinden yapılacaktır.

25.Dönem POMEM (Kadın Özel Harekat) Giriş Sınavı Kılavuzu için TIKLAYINIZ...

ÖNBAŞVURU için TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilisim