2020 yılı için polis alımı yapılacak. Her yıl lise mezunlarından yapılan polis alımları için bu yılda detaylar belli olmaya başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanan polis alımları için geri sayım başladı. Adaylar büyük heyecanla ilanın gelmesini bekliyor. Peki bu yıl alımı yapılacak polis memuru adaylarından aranan nitelikler nedir? Büyük merakla beklnene YKS TYT puanı kaç olmalı?

2020 YILI ADAYLARIN TYT PUANI BEKLENTİSİ KAÇ?

2020 yılı için yapılacak polis alımlarında da adaylardan TYT puanı şartı aranacak. Geçtiğimiz dönemlerde yapılam PMYO polis alımları için adaylardan 260 TYT puanı şartı aranıyordu. Ancak 2019 yılında 250'ye düşen TYT puanı bu yılda 250 olması yönde beklentiler var. İşin Olsa ekibine iletilen taleplerde ve yorumlarda adaylar bu yılda geçtiğimiz yıl gibi 250 puan olmasını bekliyor.

Henüz Polis Akademisi Başkanlığından bu yönde bir açıklama yapılmadı. Taban TYT puanı Polis Akademisinden gelecek PMYO Polis Alımı ilanı ile belli olacak. Siz Bu yıl beklediğiniz TYT Taban Puanını bizlere yorum yazmayı unutmayınız.

2020 YILI POLİS ALIMI ŞARTLARI NE OLACAK?

Polis Akademisi adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep etmektedir. Bu kapsamda genel olarak adaylardan;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak.

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak

YAŞ ŞARTI:

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.

BOY ŞARTI:

Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak polis alımı ilanı için bekleyiş sürüyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda ilan YKS sonuçlarından sonra yayımlanmakta. Bu kapsamda ilanın önümüzdeki hafta yayımlanması bekleniyor. İlandan anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirmeyi ve bizleri sosyal medya üzerinde takip etmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim