İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu özel bir televizyon programında polis alımı ile ilgili müjde vermiş ve yaş şartı, KPSS şartı ve çeşitli alım kriterlerinin değişikliğinin gündemde olduğunu söylemişti. Soylu tarafından yapılan yeni açıklamada ise 25. Dönem için tam 12 bin 500 polis alımının gerçekleşeceği duyuruldu.

25. Dönem alım için soruları yanıtlayan bakan Soylu, alımının ne zaman yapılacağına ilişkin soruyu ise “Geçtiğimiz aylarda 15 bin polis alımı yapıldı, şimdi 3 bin polis için başvuruları aldık, Eylül ayında da 10 bin yeni polis alacağız." Şeklinde açıkladı.

Daha Önce 3 Bin Kadın Polis Alınmıştı

Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri ile 2 bin 500 lisans ve 500 ön lisans mezunu kadın polis alımı yapılacağı açıklanmış ve başvurular yapılmıştır. Parkur aşaması açıklanan bu alımda kadın adaylar fiziki kontrol ve parkur testilerine tabi tutulacak. Bu alım ile birlikte gündeme 25. Dönem polis alımlarını da getirmişti.

Soruları yanıtlayan Bakan Soylu ise 25. Dönemde toplamda 12 bin 500 polis alçaklarını ve alımın Eylül ayında yapılacağı konusunu kesinleştirdi. Henüz açıklanan bilgilere göre bu adayların ne kadarının lisans ne kadarının ön lisans ve lise mezunu olduğu konusu bilinmezken alım şartları ile ilgili revizyonlar bir kez daha gündeme geldi.

Editör: TE Bilisim