Her yıl yapılan en az lise mezunu polis memuru alımı için bekleyiş arttı. ÖSYM'nin YKS sonuçlarını açıklamasını ardından adaylar tercihlerini yapmaya başladılar. 2019 yılı YKS puanı ile henüz polis memuru allımı ilanı yayımlandı ve adaylar için bekleyiş heyecanı arttı. Polis olmak isteyen adaylardan aranan şartlar nedir? Hangi niteliği taşımak gerekiyor? işte bütün bunların detaylarını işin olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

PMYO NEDİR?

PMYO Polis Akademisi Başkanlığına bağlıdır ve açılımı Polis Meslek Yüksekokulları dır. Her yıl olduğu gibi bu yılda PMYO kapsamında Erkek ve bayan adaylar içerisinden polis olmak isteyen adaylar alınacak ve sonrasında Polis Meslek Yüksekokullarında 2019-2020 eğitim öğretim yılı için eğitim görecekler. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görev ve yapılan tüm sınavları başarılı bir şekilde geçen adayların Polis Memuru olarak ataması yapılacaktır.

PMYO POLİS ALIMI İLANLARI NEREDE YAYIMLANIR?

Polis olma yolunda ilerleyen genç adaylar polis alımı ilanını merakla bekliyorlar. Polis Meslek Yüksekokulları için öğrenci alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilir ve ilanları sadece Polis Akademisi resmi internet sayfası olan (www.pa.edu.tr)  adresinde ilan edilmektedir.

EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK ŞART!

Polisi Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları alacağı Polis Memurluğu için öğrenci adaylarının en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı arıyor. Bu bağlamda 18 yaşından küçükler 26 yaşından büyük olan adaylar bu ilana başvuru yapamazlar.

YKS ( TYT ) PUANI ŞARTI VAR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,00) ham taban puan almış olmak,

2019 YILI İÇİN YKS PUANI DÜŞER Mİ?

Yukarıdaki detay 2018 yılı YKS puanına aittir. Ancak 2019 yılı içinde YKS TYT den adaylarun almış oldukları puan durumu yüksektir ve 2019 yılı için de TYT puanı 260 olarak yayımlanacağını düşünmekteyiz.

2019 POLİS MEMURU ALIMI HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Yukarıdaki bağlantı üzerinden Polis memuru alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Genel ve özel şartlar nedir? Sınav detayları gibi tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim