2019 yılı için POMEM ve PAEM kapsamında polis alımı duyurusu 17 Eylül 2019 tarihinde gelmişti ve aynı gün başvuruları başlamış olan ilanlar için artık başvurularda son günlere gelindi. Alımlar kadın ve erkek adaylar için geçerli olacak olup başvuru bilgileri ve ilanların detayları hakkında blgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz. Bu kapsamda toplamda 2500 polis alımı yapılacak. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 YILI PAEM DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 2019 yılı için PAEM kapsamında 2000 Komiser Yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı için yapılacak ve 2000 kişilik kadro ile 1800 Erkek aday ve 200 Kadın aday alımı yapılacağı belirtildi. Ayrıca Akademinin duyurusuna göre Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulacağı da belirtildi.

PAEM alımları için adaylardna özel olarak, 2018 veya 2019 yılında yapılan KPSS den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunu olmak ve Erkek adaylar için şahsen başvuru tarihi itibariyle 1111 sayılı Askerlik Kanunu çerçevesinde askerlik ile ilişiği bulunmamak gibi şartlar aranıyor. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

2019 YILI 25. DÖNEM POMEM ALIMI DETAYLARI:

Akademi PAEM alımlarının ardından yayımladığı bir diğer ilana göre ise en az lise mezunu kapsamında 25. Dönem POMEM Polis Özel Harekat alımı yapacak. Bu yönde sadece kadın adayların aşvuru yapabileceği PÖH alımı için 500 kişilik kontenjan ayrılmıştır. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

Adaylardan özel olarak ise, Lise, Ön Lisans veya lisans mezunu olmak, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans için KPSSP3 puaa türünden en az 60 puan almış olmak, 28 yaşından gün almamış olmak, 162 cm den kısa boylu olmamak gibi nitelikleri taşıyan adaylar PÖH alımına başvuru yapabilecekler. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

POMEM ve PÖH alımları için başvurular 17 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona ermektedir. Adaylara verlen 10 günlük sürenin sonuna geldik ve adaylar başvurularını en geç 27 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://www.pa.edu.tr internet adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı başvuru kılavuzunda sınav ve diğer bilgilerin tamamını paylaştı. İnternet üzerinden başvuru yapmış olan adaylar büyük heyecanla sonuçları bekleyecekler. Bu yönde herhangi bir tarih açıklamayan Polis Akademisi başvuruların sona ermesinin ardındna kısa süre içerisinde açıklayacağını ön görmekteyiz.

ŞAHSEN BAŞVURUDA ALINACAK!

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan www.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir

Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların ikamet illerine göre belirlenecek sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Dolayısıyla adayların ön müracaatı sırasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılacaktır. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

Adayların şahsen başvuru ve sınav merkezlerine girerken yanlarında cep telefonu, ses, görüntü ve kayıt cihazı veya değişik benzeri hiçbir elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

Başvuru sonuçları açıklandığınd aveya Polis Akademisinden gelecek herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim