İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 26. Dönem polis alımları için seçmeler devam ediyor. Buna göre 10 Aralık 2019 Salı günü seçmeler tamamlanacak. Daha sonra adaylar sonuçların açıklanmasını bekleyecekler.

26. Dönem POMEM alımlarının tamamlanması ile 2020 yılında 27. Dönem ilanı açıklanması bekleniyor. Önlisans ve lisans mezunu adaylar toplamda 7 bin kişilik alımlara başvuru yapabildiler. Önlisans mezunu 1400 lisans mezunu ise 5600 kişi görevlendirilecek. Son alımlarda fiziki yeterlilik sınavı parkurunda bazı değişiklikler yapıldı. Adaylar parkur sınavında bir öneki sınavlara oranla daha çok zorlandıklarını aktarmaktalar. Diğer yandan 2020 lise, ön lisans ve lisans mezunu polis memuru alımlarında başvuru şartları neler olacak?

İLANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılında yeni polis alımları yapılması için 26. dönem polis memuru alımı seçme sonuçlarının açıklanması ve adayların eğitimlerine katılması beklenebilir. Bunun için en az Şubat ve Mart aylarında yeni ilanlar açıklanabilir. Diğer yandan bu alımlarda adaylardan istenilecek başvuru şartları şu şekilde olabilir.

DÖNEM POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. Vatandaşı olmak, lise önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları, KPSS taban puanlardan 2018 veya 2019 yılında yapılan sınavlardan P3 için en az 60 P93 için en az 65 puan almak gerekli olacak. Diğer yandan yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, fiziki şartlarda erkeklerin en az 167 cm kadın adayların 162 cm boyundan uzun olması ve beden kitle endeksinin 18-27 aralığında olması gerekli olacaktır. Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları istenilecektir.