2022 yılı Polis Alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 29. Dönem POMEM ilanı yayımlandı. Söz konusu POMEM ile 13 bin polis alımı gerçekleştirileceği bildirildi. Adayların merakla beklediği duyuru gelmiş olup ilan detayları gelmeye başladı. 

29. Dönem POMEM e başvuru yapacak adayların bilmesi gerekenleri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

13 Bin Polis Alımı Yapılacak!

Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı duyuru ile Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 13 bin Polis Alımı yapılacağı açıklandı. Akademi ilk etapta kontenjan sayısını 12 bin olarak bildirmişti ancak sonradan yapılan güncelleme ile kontenjan arttırılarak 13 bine çıkartıldı.

Bu kapsamda, Lisans Mezunu 10.400 Polis ( 8160 Erkek ve 2440 Kadın ) Ön Lisans mezunu 2400 Polis ( 800 Erkek ve 1800 Kadın ) olmak üzere 13 bin Polis alımı gerçekleştirilecektir.

Polis akademisinden gelmiş olan duyuruya ve başvuru şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/polis-alimi/29-donem-pomem-13-bin-polis-alimi-kilavuzu-kpss-ve-basvuru-sartlari-h43088.html

POMEM Sağlık Yönetmeliğinde Değişiklik!

Polis Akademisi POMEM başvurusunda bulunacak olan adayların bilmesi gerektiği gibi geçtiğimiz aylarda yeni bir yönetmelik yayımlanmıştı. Söz konusu yönetmeliğe göre " 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir " şeklinde yönetmelik gelmiştir. İlgili yönetmelik 16 Ağustos 2022 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır.

“(3) Sağlık Yönetmeliği gereği aldırılan giriş raporu “Öğrenci Olamaz” kararı ile sonuçlanmış olan adaylar, POMEM Müdürlüklerinden ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere, devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden kendileri tarafından alınacak ve ilişiklerinin kesilmesine neden olan sağlık sorunları açısından iyileştiklerini belirtir durum bildirir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurmaları halinde, bu rapor incelenmek üzere Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilir. Sağlık Yönetmeliği ile belirlenmiş olan şartları sağladığı bildirilenler, Başkanlıkça, Sağlık Yönetmeliğine göre giriş raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan giriş raporunun Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığınca, adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda, hakkında “Öğrenci Olur” kararı verilenlerin 8 inci maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde POMEM’lere planlamaları yapılır. Bu kişilerden, 15/7/2015 tarihli ve 29417 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesinde belirtilen devamsızlık süresini aşmamış olanlar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam eder, eğitim-öğretimi tamamlayıp atanmaya hak kazanmış olanlar ise Personel Dairesi Başkanlığına bildirilir.”

Sağlık yönetmeliği ilgili haberine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

POMEM KPSS Mülakat Yönetmeliği'de Değişmişti!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl yapılan yönetmelik değişikliği ile bir çok aday etkilenmişti. 21 Aralık 2021 tarihinde resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile adaylar KPSS Puan sırasına göre kadro sayısının 10 katı aday değerlendirmeye alınarak Mülakata alındı. Söz konusu KPSS pua sırası yönetmeliği ise şöyledir;

6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş, aynı maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Başvuruların hangi tarihler arasında ve nereye yapılacağı ile başvuru tarihlerinin değiştirilmesi veya süresinin uzatılmasına ilişkin hususlar her dönem için Başkanlıkça belirlenir.”

 “(2) Adayların ön başvuruları, elektronik ortam üzerinden alınır.

(3) Adayların KPSS taban puanı ve puan türü Bakanlık onayıyla belirlenir. İlan edilen KPSS taban puanına göre yeterli sayıda başvurunun olmadığı durumlarda, taban puanı Bakanlık onayıyla değiştirilebilir. Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.”

Editör: TE Bilisim