Bakan Soylu tarafından yapılan son açıklamada polis adaylarını sevindirecek bir detay paylaşıldı. Bu açıklamaya göre yeni kurulacak birimler çerçevesinde daha fazla polis alımı yapılacağı öne sürüldü. Bakan Soylu AFAD İl Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısında yaptığı açıklamada, jandarma bünyesindeki arama kurtarma timleri gibi Emniyette de aynı şekilde bir birim oluşturulacağını ifade etti. Aynı zamanda AFAD ile birlikte hem çevik kuvvet hem de özel harekat timlerinin koordineli bir şekilde çalışacağı da yapılan açıklamada yer aldı.

Yeni Birim Kurulacak

Bakan Soylu açıklamalarında JAK yani Jandarma Arama Kurtarma timlerinin önemi dikkat çekerek JÖAK Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, JAK Tabur Komutanlığı'nın Afet Arama Kurtarma Bölükleri ile Dağcılık, Sualtı ve Köpekli Arama Kurtarma Timlerinden oluşan Özel Arama Kurtarma Bölüğü'nden oluştuğunu ifade etti.

Başoğlu ise yaptığı konuşmasında "Yapmış olduğumuz görev hayat kurtarmaya yönelik olduğu için aradığımız ilk husus gönüllülük. Bununla birlikte gönüllü personellerin arasından fiziki yeterliliği uygun olanları seçiyoruz. Tabura katılan personel iki hafta süreyle intibak ve oryantasyon eğitimine tabi tutuluyor. Eğitimi başarıyla bitirenler, ardından 8 haftalık arama kurtarma yeterlilik eğitimine de tabi tutuluyor ve ardından kendi branşlarına göre eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerimizi gerçek mekanlarda yapmaya çalışıyoruz. Fiilen görev alabileceğimiz her yer bizim eğitim alanımızdır” ifadeleri ile alım hakkında bilgi verdi.

JÖAK Hakkında Bilgi Verildi

Tuğgeneral Başoğlu ayrıca "Birliğimiz mesai saatleri içinde bir saatte, mesai saatleri dışında 3 saatte askeri veya sivil havaalanlarında hazır olacak imkan ve kabiliyete sahip. Teknik ve teknolojik olarak da tüm donanım mevcuttur. JÖAK her yerde, bize verilebilecek her türlü görevi her zaman yapmaya hazırız" ifadeleri ile JÖAK hakkında da bilgi paylaştı.

Editör: TE Bilisim