İstanbul Eyüp Sultan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Süleyman Soylu, buluşma öncesi basın açıklamasında bulundu. Süleyman Soylu polis alımı önemli bilgiler verdi. Açıklanan bilgilere göre İstanbul’da Aralık sonunda 2 bin polisi görevlendireceklerini söylene Bakan Soylu ayrıca 23. dönem POMEM adaylarının da mezun olacağını ifade etti. 24. dönem POMEM adayları arasından ise 3 bin kadın alımının yapılacağını ve bu adaylar 81 şehirdeki emniyet karakollarına verileceğini sözlerine ekledi. Bu yılın Eylül ayında ise 25. dönem POMEM için 10 bin polis alınacağı duyurulmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce yaptığı açıklamada da 25. Dönem POMEM alımı Eylül ayını hedef göstermişti. Fakat bu açıklama sonrasında Eylül ayında ilanın mı yoksa adayların eğitime alınacağı tarih mi olduğu hakkında bir bilgi verilememişti. Bakan Soylu 'nun açıklamaları doğrultusunda ise Eylül ayında alımın Ağustos ayı geneli için ise ilanın açıklanması bekleniyor. Bu doğrultuda 25. dönem POMEM tarihinin erkene alınması söz konusu olabilir.

Süleyman Soylu ayrıca 23. Dönem POMEM mezunları ile ilgili olarak ise “3 gün önce mezun ettiğimiz polislerin 2 bin 500'ünün 2 binini İstanbul'a veriyoruz. 3 bin polis daha Ağustos sonu itibariyle veriyoruz. 5 bin polis. 2 bin polisi de Aralık sonu vereceğiz. İstanbul tarihinde ilk defa 55 binin üzerinde polise çıkmış olacağız.” İfadelerinde bulundu.