Polis Akademisi Başkanlığından az öce gelmiş olan duyuruya göre 13 bin polis alımı kapsamında adayların beklediği detayları paylaştı. Bildiğiniz üzere 14 kasım 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular 25 Kasım 2022 tarihi ile sona ermişti. Bunun üzerinde POMEM 13 bin polis alımı kapsamında Başvuru sonuçları ile birlikte Sınav ücreti yatırılacak hesap bilgisi açıklandı. 12 Aralık 2022 tarihine kadar alınmış olan 345 TL sınav ücreti için Polis Akademisinden Son dakika Sınav Giriş belgeleri açıklandı.

103 Bin 472 Kişi Sınava Katılacak!

Daha önce polis akademisi POMEM Giriş sınavına katılacak adayları açıklamıştı. Bu kapsamda 29. Dönem POMEM giriş sınavına 188 Bin 480 başvuru yapılmış olup bunlardan KPSS Puan sırasına göre yapılan değerlendirme ilse sadece 103 bin 472 kişi Giriş sınavına katılacaklardır.

POMEM SINAVLARINA KATILACAK ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTU!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı!

Polis Akademisi Başkanlığından 15 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre POMEM Sınav Giriş Belgeleri açıklandı. Adaylar e-Devler şifresi ile Sınav Giriş belgelerine Polis Akademisi resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecekler. Pa'dan gelen duyuru şöyledir;

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı işlemleri yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasını başarı ile geçen adaylar Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek ileriki bir tarihte Mülakat Sınavı aşamasına katılacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir.
Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.

Sınav Giriş Belgesi için tıklayınız.

    UYARI: Sağlık Bilgi Formu için tıklayınız.
    UYARI: Fiziki Yeterlilik Parkur Dilekçesi için tıklayınız.
    UYARI: Aday Seçme ve Değerlendirme Kılavuzu için tıklayınız.

12 Adımdan Oluşan POMEM Fiziki Yeterlilik Parkuru ( FYT ) Açıklandı!

Polis Akademisinden 15 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan duyuruya göre Adayların merak ettiği POMEM Polis Alımı Fiziki yeterlilik parkuru açıklandı. Parkur Kadın ve Erkek adaylar için 28 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 28 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 70 metre uzunluğundadır.

FYT PARKUR TALİMATLARININ TAMAMI BURADA

GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kadın Erkek FYP Parkuru:

Editör: TE Bilisim