Polis Akademisi Başkanlığı 2022 yılı Polis alımı duyurusunu geçtiğimiz günlerde yaparak 13 bin Polis alımı yapılacağını açıklamıştı. Alımlar 29. Dönem POMEM kapsamında gerçekleştirilecek olup başvurularda artık sona geldi. Polis alımında Akademi bir çok yönetmeliği değiştirmişti. Özellikle başvuru değerlendirmesini artık KPSS puan sırasına göre yaptı. Peki 13 bin polis alımına başvuru yapan adayların bilmesi gerekenler nelerdir? Başvuru değerlendİrmesi nasıl yapılacak? Başvuru ücreti olacak mı? POMEM sınav detayları nelerdir?

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Polis Akddemisi Başkanlığından gelen duyuruya göre 28 Kasım 2022 tarihi itibari ile 13 bin polis alım başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarını sadece İnternet üzerinden sorgulayabilecekler?

ADAY BELİRLEME ÖN BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Rekor Başvuru Yapıldı!

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 14 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Lisans mezunu 55.072 erkek ve 40.872 kadın ile ön lisans mezunu 54.571 erkek ve 37.965 kadın olmak üzere toplam 188.480 aday başvuruda bulunmuştur.

Başvuru Değerlendiresi Nasıl Yapılacak?

Bildiğiniz gibi Polis akademisi başkanlığı daha önce ki yılda da değerlendirmelerde KPSS puanı kullandı. Yaptılan yönetmelik değişikliği ile KPSS puan sırası ele alınarak kadro sayısının 10 katı kadar belirlenerek sınava davet edilmektedir.

103.472 Kişi Sınava Katılacak!

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden lisans mezunu 55.072 erkek ile 22.400 kadın, ön lisans mezunu 8.000 erkek ile 18.000 kadın aday olmak üzere toplam 103.472 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır. 

KPSS Taban Puanı Kaç Olur?

Bildiğiniz gibi POMEM e katılmak için adayların KPSS'den Ön Lisans için 65 ve Lisans için 60 puan almış olmaları gerekmekteydi. Bu kapsamda Taban puanlarda da Lisans seviyesinde en düşük 61 puan civarı ve Ön Lisans mezunlarında ise 68 puan Civarında taban puanlar olmuştur.

Ön Başcvuru Ücreti ve Hesap Bilgisi:

29. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 345.00 TL (üç yüz kırk beş) olan sınav başvuru ücretini 29 Kasım 2022 Salı günü saat 09.00’dan 08 Aralık 2022 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “29. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracaktır.

Belirlenen tarihler arasında sınav başvuru ücretini yatırmayan adaylar sınav aşamalarına katılamayacaklardır.
     
Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılacaktır.
     
Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim