Polis Akademisinden gelmiş olan duyuruya göre 28. Dönem POMEM kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğüne 8 bin polis alımı yapılacak. Adayların merakla beklediği duyuru yayımlanarak başvuru tarihleri ve kkılavuz tarihi açıklandı. Ancak henüz KPSS detayı belli olmayan ilanda KPSS Şartıın kaç olacağı merak konusu oldu. İşin Olsa ekibi olarak son zamanlarda merak edilen KPSS yönetmelik değişikliğini ve KPSS Şartını sizlerle paylaşacağız.

8 bin Polis Alınacak!

Polis Meslek Eğitim Merkezleri bünyesinde Polis Adayı Memuru alımı yapacak. Kadın Erkek adaylar içerisinden olmak ğzere 8 bin polis alımı yapılacağını duyuran Akademi Ön Lisans ve Lisans mezunu polis aımı yapacak. Bu kapsamda, Erkek 6400 ve Kadın 1600 kişilik kontenjan ile Polis Alımı gerçekleştirşlecek. Başvurular 27 Aralık 2021 tarihinde başlayacaktır.

Polis Akademisinden gelen duyuruya ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Polis Akademisi 28. Dönem POMEM 8 Bin Polis Alımı İlanı Yayımlandı

POMEM KPSS Şartı Ne Olacak?

Polis Akademisi POMEM alımları için adaylardan KPSS şartı aramaktadır. Akademi tarafından yayımlanacak kılavuzda da göreceğimiz gbi Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan KPSS puanı değerlendirmesine göre Giriş sınavı yapılacak.

28. Dönem POMEM KPSS Taban Puanı Kaç?

Polis Olmak çin KPSS'den en az 60 puan almış olmak gereklidir. Bu kapsamda Ön Lisans seviyesinde kadın erkek adaylar için KPSS93 puan türünden en az 65 ve Lisasns mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

Lisans mezunlarının KPSS geçerlilik yılı 2020 vey 2021 yılları olacak. Ön Lisans mezunları için ise sadece 2020 yılı KPPSS pıuanı kullanılacak.

Değişen POMEM KPSS Yönetmeliği Nedir?

22 Aralık 2021 tarihli resmi gazeteye göre Polis Meslek Eğitim Merkezi Giriş sınavı yönetmeliğine göre KPSS şartı değiştirildi. Söz konusu KPSS yönetmeliğine göre Polis Akademisi Başkanlığı KPSS Taban puanını geçerli yılki alımın seviyesine göre değiştirebilecektir. Ayrıca değişen bir yönetmelik ile Şahsen başvurularda KPPSS değerlendirmesine göre Geçerli kontenjan sayısının 10 katı kadar aday mülakata çağırılacaktır.

RESMİ GAZETE YÖNETMELİĞİ: https://www.isinolsa.com/polis-alimi/2022-yili-pomem-polis-aliminda-kpss-puani-yonetmeligi-kps-sarti-h40934.html

Editör: TE Bilisim