Polis Akademisi Başkanlığından gelen son dakika duyurusuna göre Fiziki yeterlilik parkuru sınav talimatı ve sağlık kontrolü sınavı giriş belgeleri açıklandı. Polis Akademisinden 14 Şubat 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre fiziki yeterlilik parkur talimatı ve sınav giriş belgeleri duyuruldu.

Polis Akademisi Başkanlığı Sınav Giriş Belgeleri Duyurusu:

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavına Katılacak Adayların Sınav Yeri ve Tarihleri Açıklanmıştır

28. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. Adaylar ilan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavına tabi tutulacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. 

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. 

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ADAY SEÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

PA 28. Dönem POMEM Kadın Erkek Fiziki Yeterlilik Sınav Parkuru Açıklandı

98 Bin 175 Aday Sınava Katılacak!

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden lisans mezunu (62.175) erkek ile (16.000) kadın, ön lisans mezunu (16.000) erkek ile (4.000) kadın aday olmak üzere toplam (98.175) aday sınav aşamalarına katılmak üzere çağrılmıştır.

Editör: TE Bilisim