İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı 8 bin polis alımı için değerlendirme işlemleri hala devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde en son POMEM adaylarını ilgilendiren Ön Sağlık kontrolüne katılacak adaylara ilişkin duyuru yayımlamıştı. 15 Şubat 2021 tarihi itibari ile başlayan Ön Sağlık Kontrolleri hala devam etmektedir. Öte yandan adayarın en çok merak ettiği konulardan biriside 27. Dönem POMEM polis Alımı için uygulanacak olan Fiziki Yeterlilik sınavıdır. 

Peki 8 bin Polis Alımı için yapılacak Fiziki yeterlilik Sınavı parkuru nasıl olacak? Fiziki yeterlilik parkuru ne zaman açıklanır? tüm bu detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

SINAV ( DEĞERLENDİRME) AŞAMALARI NEDİR?

POMEM kapsamında Polis olabilmek için adayların bazı değerlendirmelerden geçmesi gerekiyor. Bu yönde adaylara,

  • Ön Sağlık Kontrolü,
  • Fiziki yeterlilik Sınavı,
  • Mülakat Sınavı,

yapılacak. Adaylar şu anda Ön Sağlık Kontrolü aşamasındadır.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ NE ZAMAN KADAR DEVAM EDECEK?

Polis Akademisi tarafından 11 Şubat 2021 tarihi ile yapılan duyuruya göre Ön Sağlık kontrollerine katılacak adayların listesi açıklanmıştı. Bu kapsamda, POMEM için Ön Sağlık kontrolleri 15 Şubat 2021 tarihi ile başlamış olup 26 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

26 Mart 2021 tarihi ile Ön Sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra yapılacak olan Fiziki Yeterlilik parkuru için 1 Nisan tarihin kadar yeni sınav belgelerinin açıklanması beklenmektedir. Tahmini olarak Fiziki yeterlilik sınavları Nisan ayı içerisinde yapılacaktır.

27. DÖNEM POMEM PARKURU NASIL OLACAK?

POMEM Fiziki yeterlilik parkuru 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır. 26. Dönem yapılan POMEM Fiziki yeterlilik parkuru şöyledir.

Editör: TE Bilisim