Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre 2020 yılı 8 bin Polis Alımı kapsamında başvuru alınacak. Erkek Kadın Adaylar içerisinden yapılacak alımlar için Ön lisans ve Lisans mezunu olmak gerekiyor. Duyuru 28 Kasım 2020 tarihi ile Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Peki ilan hakkında kılavuz Bu hafta içerisinde yayımlanacak mı? Yayımlanırsa kimler başvuru yapabilecek? İşte 27. Dönem POMEM Polis Alımı Hakkında detaylı bilgiler şöyledir.

EN AZ 10 BİN POLİS ALIMI BEKLENİYOR DU!

Polis Alımı için İçişleri Bakanlığından 2020 yılı için en az 10 bin polis alımı yapılması bekleniyordu. Geçtiğimiz dönemlerde yayımlanan duyurulara göre ve ilanlara göre Polis Alımı ilanını bekleyen adaylar en az 10 bin ve en fazla 15 bin Polis alımı ilanı bekliyorlardı. Ancak Polis Akademisi Başkanlığından 28 Kasım 2020 tarihi itibari ile gelmiş olan duyuruya göre 8 bin boş kontenjan ile eğitilmek üzere Polis Memuru Alımı Yapılacak.

8 BİN POLİS ALIMI DUYURUSU:

Polis Akademisi Başkanlığı adaylara müjdeyi 28 Kasım 2020 tarihinde paylaştı. Yayımlanan duyuru şöyledir;

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın), 1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacaktır.
Alıma ilişkin esaslar ve sınav takvimi önümüzdeki günlerde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) açıklanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu kapsamda 8 bin Polis Alımına Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilecekler.

8 BİN POLİS ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

8 Bin Polis alımı yaılacak olup adayların mutlaka belirtilen genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan genel olarak aşağıdaki nitelikler aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Silahlı Görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuki ve sağlık sorunu olmamak,
  • Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlene Sağlık Yönetmeliğindeki şartları taşıyor olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.)
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

KPSS Şartı: ÖSM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan ve Ön Lisans mezunları için ise KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı: Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan önlisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Ayrıca Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmamak.

KPSS Geçerlilik Yılları Nedir?

Henüz kılavuz yayımlanmamış olup ilgili kılavuza göre Lisans mezunları için 2020 veya 2019 yıllarında yapılan KPSS puanı geçerli olacak olup Ön Lisans mezunları için ise 2018 veya 2020 yıllarında yapılan sınavdan puan almış olmak şartı aranabilir.

KILAVUZ BU HAFTA YAYIMLANIYOR MU?

Polis Akademisi Başkanlığından gelen duyuruda başvuru kılavuzunun önümüzdeki günlerde yayımlanacağı bildiriliyor. Bu kapsamda duyuru 28 Kasım 2020 tarihi Cumartesi günü gelmiş olup ilgili Polis Alımı Kılavuzu bu hafta yayımlanabilir. Adaylarında beklediği üzere kılavuzun bu hafta yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başlayacaktır.

Polis Alımı ilanı yayımlandığında anında duyuru almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim