Türkiye'deki polis ihtiyacının karşılanması adına açılmış olan Polis Meslek Eğitim Merkezi, polis olmak isteyenler için en ideal yollardan birisidir. Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde katılan ve belirli bir süre eğitim alan adaylar, başarılı olması halinde polis olarak Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde istihdam edilmekte ve görev yapma şansı elde etmektedir. Bu alanda ilgi oldukça fazla olduğundan dolayı dönemsel olarak gerçekleştirilen alımlarda yine ciddi bir yoğunluk ile geçmektedir. Fakat 26. Dönem POMEM alımları ile ilgili Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama, özellikle parkurdaki yapılan değişiklikler nedeniyle oldukça dikkat çekti. Açıklamalarda aynı zamanda POMEM parkurlarında yapılan değişiklikler, mülakat yerleri gibi önemli tarihler de paylaşıldı.

26. Dönem POMEM Alımları Kaç Kişi Olacak?

Yapılan açıklamalara göre 26. Dönem POMEM polis alımında 7000 kadın ve erkek polis memuru seçilecek. Polis alımı için 18 Kasım 2019 günü itibarıyla ilk alımlar yapılmaya başlanırken mülakatlar ile ilgili resmi tarihler de paylaşıldı.

26. Dönem POMEM Mülakatları Ne Zaman Bitecek?

18 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlayan 26. Dönem POMEM mülakatları, 10 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Mülakatlarda sözlü, sağlık ve sportif olarak üç farklı aşamada sınava giren adaylar mülakatları geçmesi halinde bir sonraki aşama olarak güvenlik soruşturmalarına katılacak. En son olarak ise alınan sonuçlar ve puanlara göre ilk 7 bin kişi mülakatlar doğrultusunda görev almaya hak kazanacak.

26. Dönem POMEM Parkurundaki Değişiklikler Neler?

Yapılan resmi açıklamalara göre 26 dönemde uygulanmaya başlanacak olan yeni parkurlar ve parkurlara göre verilecek olan saniye, puanlamalar şu şekilde olacak;

Parkurlarda Şartlar Zorlaştırıldı

Düzenleme öncesi ile karşılaştırıldığında POMEM parkurlarında şartlar biraz daha zorlaştırıldı. Buna göre 12 metre olarak belirlenmiş olan ağırlık taşıma merkezi 16 metreye, 5 metre olarak belirlenen sağlık topu dokunma mesafesi 8 metreye, engel altından ve üstünden geçme yerinde engel sayısı 4’ten 5’e ve sıçrama tahtasında da yine parkur 5'ten 6'ya yükseltildi.

Başvuru sayısının çok fazla olması ile birlikte ağırlaştırılan şartlar, elemeleri ve seçimleri çok daha kolay bir hale getirecek.

Editör: TE Bilisim