Her yıl polis alımları yapılıyor. Kadın Erkek kapsamında 26. dönem POMEM polis başvuruları geçen hafta alınmış ola polis alımı için başvuru süreci sona erdi. Adaylar şimdi ise başvuru sonuçlarını ve diğer adımları mera kediyorlar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde 26. Dönem POMEM hakkında Giri şSınavı Fiziki Yeterlilik Sınav talimatı ve Parkuru hakkında bilgiler vereceğiz.

7 BİN POLİS ALINACAK!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde gelmiş olan duyuruya göre 2019 yılı için kamuya 7 bin polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda erkek ve kadın adaylar alınacak. Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapmış olup şimdi ise adaylar başvuru sonuçlarını beklemektedir.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

2019 yılı Polis Alımı Başvuruları 14 EKim 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylar başvurularını 25 Ekim 2019 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirdiler. Ayrıca adaylar POMEM sınavına katılmak için başvuru ücreti olarak 130 TL'yi bankaya yatırdı.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır.

26. DÖNEM POMEM PARKURU NASIL OALCAK?

2019 yılı polis alımı için yani 26. Dönem POMEM kapsamında fiziki yeterl,lik sınavı talimatı ve parkur detayları henüz gelmedi. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılan sınav ve parkur bilgilerini sizlerle paylaşcağız ve biligi almanızı sağlayacağız.

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.

Fiziki Yeterlilik sınavı için toplamda 12 talimat bulunuyor. Aşağıda sizlerle paylaşcağımız parkur ile talimatlara ulaşabileceksiniz.

PARKUR TALİMATLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim