Geçtiğimiz Nisan ayında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan alım ilanında 3 bin kadın polis alımı gerçekleştirmek üzere adaylar başvuru yapmış, Mayıs ayında yapılan ön sağlık kontrolü ve parkur aşamalarının ardından sıra sözlü sınav aşamasına gelmişti. Bu noktada iriş Sınavı Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik aşamasını başarıyla geçen adayların için mülakat giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınav yerleri ile tarihleri 28 Temmuz 2019’da açıklanmıştı. Mülakat sınavı ağustos ayı içerisinde gerçekleşmiş olup adayların sonuçların açıklanmasını beklemektedir.

24. Dönem Mülakat Sonuçları Yeni İlandan Önce Açıklanabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada Eylül ayı içerisinde gelmesi beklenen 25. dönem POMEM 10 bin polis alımında adayların 8 aylık bir eğitime tabi tutulacağının ve ardından göreve başlayacaklarının haberini vermişti. Bu noktada eylül ayının içerisinde olduğumuz şu günlerde Polis Akademisi tarafından yeni bir alım kararı gelmiş olup bu çerçevede 500 kadın PÖH ve 2 bin 500 komiser yardımcısı alımı olacağı ifade edilmişti. 25. Dönem POMEM alımlarına ilişkin ilanın ise bu alımlardan sonra yayınlanması bekleniyor. Fakat 24. Dönem mülakata giren adayların sonuçlarının ise bu ay içerisinde ya da Ekim ayı başı itibari ile açıklanması muhtemel.

25. Dönem Alımları Eylül’de mi Olacak?

Daha önce Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada 25. dönem POMEM alım ilanının Eylül 'de geleceği açıklanmış olup bu kapsamda 10 bin polis memuru alımı yapılacağı ifade edilmişti. Fakat 25. dönem POMEM duyurusu öncesinde eylülün ilk haftasında 500 kadın PÖH ve 2500 komiser yardımcısı alımı gerçekleştirileceği açıklandı. Özellikle bu durumda 10 bin polis alımı için ilanın Ekim ayı içerisinde ya da sonunda yayınlanmasına olası gözle bakılıyor.

Editör: TE Bilisim