Polis Akademisinden PMYO duyurusu geldi. Az önce yayımlanan duyuruya göre Polis alımı yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda başvurusu alınan Lise Mezunu Polis Memuru adayları için yedek planlaması yapıldı. Polis Akademisi 19 Ekim 2022 tarihi ile yayımladığı duyuruya göre Kadın Erkek adaylar içerisinden yedek planlaması yaptı.

2500 Polis Alımı Yapılacak Tı!

Polis Akademisinden 25 Temmuz - 5 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınan PMYO başvuruları için sınav aşamalarında olumsuz olan, İptal eden veya kayıt yaptırmayan adayların yerine atama yapıldı. Buna göre Polis Akademisi bünyesine toplamda 2500 kişilik kontenjan ile 2000 Erkek ve 5000 Kadın aday dahil edecek. 

2022 PMYO Kapsamında Yedek 409 Polis Alımı Yapılacak?

2022 yılı 2500 Polis alımına kayıt yaptırmayan veya istifa eden adayların yerine yenisi ataması kapsamında polis akademisi başkanlığı 1. Yedek ataması gerçekleştirdi. Bu kapsamda Polis Akademisinden 19 Ekim 2022 tarihinde gelen duyuruya göre 1. Yedek ataması yapıldı.

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için Polis Meslek Yüksekokullarına planlanan adaylardan kayıt yaptırmayan ve istifa eden adayların yerine 404 erkek ve 5 kadın yedek adayın planlaması yapılmıştır.

Sonuçlar İnternet'ten Sorgulanacak!

Ataması yapılan 409 aday durum sorgulamasını Polis Akademisi Başkanlığı e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edecekler.

Sonuç İçin Tıklayınız

Polis Akademisinden gelen duyuru ise;

Bundan sonra yapılacak yedek planlamaları için adayların Başkanlığımız http://www.pa.edu.tr internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir.

Adaylara sonuçlar posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup internetteki resmi sayfamız üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Tüm adaylara ilanen duyurulur.

Editör: TE Bilisim