Polis Akademisi Başkanlığı PMYO polis alımı başvurusu az önce başladı. Geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre 2022 yılı PMYO detayları belli olmuştu. Bu doğrultuda Başvuruların başlamasını bekleyen adauylar için Müjde. Az Önce başvuru ekranı açıldı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere Polis alımı hakkında detayları paylaşacağız. Aynı zamanda Polis Akademisi yayımladığı duyuruda 14 Adım da başvuru rehberini paylaştı.

PMYO 2022 Başvurusu Başladı!

Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları ( PMYO ) başvuruları az önce başladı. 21 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanmış olan duyuru ile Polis Akademisi 2500 Polis Öğrenci aday alımı yapacağını bildirmişti. 25 temmuz 2022 tarihi ile başvuru ekranı açıldı. Başvuru için adaylara en fazla 10 gün verilmiş olup en geç 5 Ağustos 2022 tarihine kadar başvuruların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvurular sadece İnternet üzerinden Polis Akademisi kariyer adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ: 25 Temmuz 2022 - 5 Ağustos 2022

BAŞVURU EKRANI ÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

2500 Polis Alımı Yapılacak!

Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci alımı için 2022 yılında 2500 kişilik kontenjana karar verildi. Bu yönde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.

14 Adımda Başvuru Rehberi:

PMYO başvuru yapacak adaylar için Polis Akademisi Başkanlığı 14 adımdan oluşan başvuru rehberi paylaştı. ilgili rehberde başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgiler yer almaktadır.

  1. İnternet tarayıcınız üzerinde ais.pa.edu.tr adresine giriniz
  2. E- devlet kapısı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı ve E-devlet Kapısı şifrenizi girdikten sonra Giriş Yap butonuna tıklayınız. Polis Akademisi Aday İşlemleri Sistemine(ais.pa.edu.tr) yönlendirileceksiniz
  3. AİS’e girdikten sonra ilk olarak sol menüde yer alan - Kimlik Bilgilerim - Fotoğraf Bilgilerim - Adres – İletişim Bilgilerim - Eğitim Bilgilerim - Eş Bilgilerim - Ek Bilgilerim zorunlu alanlara dikkat ederek gerekli alanları tamamen doldurunuz kaydediniz veya güncelleyiniz.
  4. AİS’de Kimlik Bilgilerini güncellemek için Kimlik Bilgilerini Mernis’ten Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz.
  5. AİS’de Fotoğraf Bilgilerini güncellemek için Fotoğrafı ÖSYM’den Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz.
  6. AİS’de Adres – İletişim Bilgilerini hazırlamak için İkametgâh Bilgilerini Mernis’ten Getir butonuna tıklayarak bilgileri getirilir ve Beyan Adres, Telefon 1, Telefon 2, E-Posta bilgilerini elle girerek Bilgilerimi Güncelle butonuna ile bilgiler kaydedilir
  7. AİS’de Eğitim Bilgilerini güncellemek için Eğitim Bilgilerini YÖKSİS’ten Güncelle butonuna tıklayarak güncelleyiniz.
  8. AİS’de Pomem veya Pmyo için başvuru yapan evli olan adaylar Eş Bilgilerim bölümünü kontrol ederek seçenekleri işaretleyin ve boşlukları doldurun. Bekâr adaylar boş olarak kaydetmeli. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak bilgileri kaydedin.
  9. AİS’de Ek Bilgilerim bölümünü kontrol ederek seçenekleri işaretleyiniz ve boşlukları doldurunuz. Bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Güncelle butonuna tıklayarak bilgileriniz kaydedin. Ayrıca Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuğu kapsamında olan adaylarda Şehit Yakını bölümü onaylı görünecektir. Eğer görünmüyorsa başvuru kılavuzundaki ilgili maddeyi dikkatle okuyunuz.
  10. Başvuru Sürecindekiler sayfasına girdikten sonra başvuru yapmak istenilen sınav seçilerek başvuru bölümüne girilir. ***Başvuru yapabilmek için öncelikle banka ödemesini yapmanız gerekmektedir.
  11. Başvuru ile ilgili şartlar tam olarak yerine getirilmezse aşağıda görüldüğü gibi uyarı ile bilgilendirilirsiniz. Eksiklikler tamamladığında ve gerekli puan, yaş, mezuniyet, banka ödemesi vs. gibi şartlar karşılanırsa başvuru bölümüne erişebilirsiniz.
  12. Başvuru bölümünde bilgiler kontrol edildikten ve bilgilerin doğruluğunu onaylandıktan sonra Başvuru Onayla ve Kaydet butonuna tıklayınız.
  13. Başvuru başarılı şekilde alındığında yukarıda görüldüğü şekilde uyarı vererek bilgilendirme yapılır. Bu kodu saklamanız tavsiye edilir. Ayrıca Yazdır butonu ile başvuru belgenizi yazdırabilirsiniz
  14. Tüm başvurularınızı Başvurularım sayfasında görebilirisiniz. Başvuru yaptıktan sonra Başvurularım sayfasından kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Başvuru Temek Şartları Nelerdir?

Polis alımına başvuru yapmak isteyen adaylar Öncelikle YKS TYT'den en az 250 puan almış olmaları gerekmektedir. 118 Yaşını tamamlamış ve 226 yaşından gün almamş olmak, Lise mezunu olmak gibi şartlar aranacak. Tüm başvuru şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI BURADA