Polis Alımlarından en çok merak edilen Polis Meslek Yüksekokulları ( PMYO ) için alımlardır. Lise eğitimini tamamlamış ve YKS ye girerek polis hayali ile TYT ye ağırlık veren adayların merak ettiği konulardan biriside 2021 yılı PMYO Polis alımı yapılacak mı oldu. En son Polis Memuru Adayı alımları 2019 yılında yapılmıştı. 2020 yılında ilan yayımlanmamış olup adayların merak ettiği konular arasında yer aldı.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak PMYO polis alımı hakkında detayları sizlere aktaracak ve bilmeniz gereken her şeye bu haberden ulaşacaksınız.

2021 Yılı PMYO Alımı Yapılacak Mı?

Polis Meslek Yüksekokullarına alımlar en son 2019 yılında yapılmıştı. 2020 yılında da Mart ayı Eylül aylarında yayımlanması beklenen ilan Pandemi Sebebi ile yayımlanmadı. Bildiğiniz üzere Koronavirüs sebebi ile bir çok sınav ve eğitimlere ara verilmesi ile bir çok alımlar ertelendi. Ertelenen alımlar içerisinde bulunan PMYO Polis alımları için 2020 yılında alım yapılmadı. 2020 YKS'ye katılmış olan adayların en çok merak ettiği konuda alımlar 2021 yılında yapılacak mı oldu.

Buna cevap verecek olursak, 2021 yılında PMYO alımları Polis eğitimlerinin tamamlanması ve normalleşme sürecinde sınavların yapılması ile birlikte yeni PMYO alımlarının yapılması bekleniyor. İlanın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yayımlanmasını bekliyoruz.

Kimler PMYO Alımına Başvuru Yapabilecek?

Polis Meslek Yüksekokullarına başvuruda bulunacak adayların bazı asgari nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Alımlar TYT puanı ile yapılacak. Peki adaylardan aranacak genel ve özel nitelikler nedir.

Genel Başvuru Şartları:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan mahrum bırakılmamış olmak, Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına engel herhangi bir hukuki engel olmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Lise ve Dengi okul mezunu olmak şartı aranacak.

TYT Taban Puanı Kaç Olacak?

Adayların başvuru yapması için gerekli puanlardan biriside YKS TYT puanıdır. Geçmiş Polis alımlarında Taban TYT puanı 250 olarak istenmişti. 2021 yılında da yapılacak alımlar 250 veya 260 puan almış olmak şartı bekleniyor.

Boy Şartı Ne Olacak?

Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

PMYO ALIMI İLANLARI YAYIMLANDIĞINDA VEYA HERHANGİ BİR GELİŞMEDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGYLAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim