ÖSYM YKS sonuç duyurusunun ardından adaylar şimdi gözlerini Polis Akademisi Başkanlığına dikti. TYT puanı ile alım yapılacak PMYO polis memuru alımı için büyük heyecanlı bekleyiş başladı. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere Lise mezunu polis aımı hakkında bilgiler vereceğiz.

PMYO POLİS ALIMI BAŞLIYOR!

Polis Akademisi Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için sonuçları açıklanamsının ardından Polis Meslek Yüksekokulları Aday Başvuru, Seçme ve Değerlendirme Sınavı kulavuzunu yayımlayacak. Her yıl YKS sonuçları sonrası duyurulan kılavuz için meraklı bekleyiş başladı. Polis Akademisi Başkanlığı kılavuzu bayramdan önce veya hemen bayramdan sonra yayımlaması bekleniyor.

Başvuru tarihleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı ancak YKS sonuçları sonrası kılavuz yayımlanır. PMYO Polis Alımı kılavuzu yayımlandığında haberdar olmak için İşin Ola Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Yada bizleri sosyal medyada takip edebilirsiniz.

Uygulama için Buraya Tıklayınız.

Sosyal Medya İçin Buraya Tıklayınız.

2500 POLİS ALIMI YAPILACAK!

PMYO ile 2500 Erkek ve Kadın adaylardan polis memurluğu adayları alınacak. Bu yönde 2250 Erkek Polis adayı ve 250 Kadın Polis adayı alımı yapılması bekleniyor. Ayrıca Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

2020 TYT TABAN PUANI KAÇ OLACAK?

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda YKS TYT taban puanları 250 ile 270 arasındadır. Henüz tam bir açıklama olmadığından sadece tahmini olarak Bu yıl'da TYT taban puanı 250 olarak yapılması planlanıyor. Bu kapsamda ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak gereklidir. 

Ayrıca Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için, 2020 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,000 (yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak şartı aranabilir.

PMYO YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

Resmi Gazete'de 08 Kasım 2019 tarihi ile yayımlanan kararlara göre Polis Meslek Yüksekokullarına Polis öğrencisi alımlarındaki yönetmeliklerde değişiklik yapıldığı gözlemlendi. Toplamda 12 Madde ile yapılan bu değişiklik hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

POLİS ALIMI DİĞER BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1995 – 01 Ekim 2002 tarihleri arasında doğmuş olmak)
  • Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.
  • Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak
Editör: TE Bilisim