Polis alımları için müjdeli haber bekleniyor. Uzun süredir heyecanla beklenen ilan için başvurular başlayacak. Polis Memuru olmak isteyen lise mezunu öğrenciler için YKS sonuçları açıklandı. YKS'de ter döken adayların polis olma hayali ne zaman gerçekleşecek? YKS tercih sonuçları için açıklanma tarihi bugün geldi. Peki Polis Akademisi 2020 yılı PMYO ilanını ne zaman yayımlayacak? Kimler başvuru yapabilecek?

PMYO Başvuru Şartları Nedir?

Her yıl polis akademisi başkanlığı tarafından yayımlanan Polis Meslekyüksek okulu lise mezunu öğrenci alımları için süreç başlayacak. Ancak Lise mezunu olan adaylardan aranacak şartlar nedir?

Buna göre adalardan öncelikle lise mezunu olmak ve bu yönde YKS'den TYT puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Bunun dışında " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sağlık açısından herhangi bir sorunu olmamamk ve EGM sağlık şartlarında belirtilen nitelikleri taşıyor olmak, Sİlah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel herhangi bir durumu olmamak, Terör örgüt üyeliği bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak, Alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı olmamak" gibi şartlar aranır.

PMYO TYT Taban Puanı Kaç Olmalı?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan PMYO alımlarında TYT taban puanı 260 ile 250 puan arasındaydı. 2019 yılında 250 olan TYT taban puanı 2020 yılı polis alımlarında da 250 olması bekleniyor.

2500 Polis Alımı Yapılacak

Polis Akademisi her yıl Kadın ve Erkek adaylardan 2500 kişilik boşluk ile Polis Öğrenci adayı alıyor. Bunun 250 si kadın ve 2250 si erkek adaylardan yapılmaktadır.

PMYO Alım İlanı Bu Hafta Bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı bu hafta içerisinde beklenmedik bir duyuru ile EGM bünyesine 400 Mahalle ve Çarşı Bekçisi alımı yapılacağını duyurdu. Durum böyle olunca Polis Memuru adayları gözleri PMYO alımlarına dikti. Hatta Bugün ÖSYM Başkanı Halis Aygün YKS tercih sonuçlarının bu önümüzdeki hafta açıklanacağını açıkladı. Bu halde PMYO polis alımları için yayımlanma tarihi kesinleşti diyebiliriz. Bu bağlamda polis alımları önümüzdeki hafta yayımlanabilir. 

Polis Akademisinden gelecek PMYO duyurusundan haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim