Polis olmak için başvuru yapacak adaylar 2019 döneminde gerçekleşecek PMYO alımı için bazı şartları sağlamak durumunda. Bu şartlar her yıl ciddi bir değişiklik göstermese de hafıza tazelemekte fayda var.

PMYO ŞARTLARI

T.C vatandaşı olunması. TYT sınavından en az 260 puan alınmış olması. (Bu baraj puan değişebilmektedir.) 26 yaşından gün almamış olunması ve 18. Yaşın bitirilmiş olması. Lise son sınıf öğrencileri ya da lise mezunu, ön lisans mezunu öğrencilerinden olunması. Kadınlar için minimum 162 cm boy, erkekler için minimum 167 cm boya sahip olunması. Alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı olmaması. Terör örgütleri ile iş birliği yapmıyor veya yapmamış olunması. Yüz kızartıcı suçlardan dolayı hapis yatmamış olmak. Başvuru tarihinden itibaren aktif olarak herhangi bir siyasi partide üyeliği bulunmuyor olunması. Şehit emniyet mesuplarının eş veya çocuklarının TYT’den en az 150 puan almış olması. Sağlık yönetmeliğine harfi harfine uyuluyor olunması. Güvenlik ve arşiv soruşturmasının olumlu şekilde atlatılmış olması. Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olması. Silah taşımaya veya silahlı görevlerde bulunmaya herhangi bir engel teşkil etmiyor olunması.

PMYO EĞİTİMİ

Toplam 2 yıl sürecek olan PMYO eğitiminin ilk yılı genel kültür denilebilecek tmeel eğitim bilimleriyle ilgili dersleri konu alırken, ikinci yıl içerisinde daha güncel konular, devletin idari yapısı, güvenlik, adli ve idari ilişkiler gibi meslek özelinde bilinmesi gerekenlere yer verilmektedir.