Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre 2019 yılı için 7 bin polis alımı yapılacak. Söz konusu duyuruda 7 bin polis alımı için Ön Lisans ve Lisans mezunlarına kadrolar yer alıyor. Ayrıca erkek ve kadın adaylar içinde kontenjan bulunmaktadır. Adaylar başvurularını 14 Ekim 2019 tarihi ile 25 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdi. Sınav giriş belgelerini bekleyen adaylar merakla bekliyordu ve Polis Akademisi Başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre sınav giriş belgeleri ve parkur talimatları yayımlandı.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU DETAYLARI:

Ön Lisans ve Lisans kapsamında Sınav giriş belgeleri yayımladı. Adayları sınav giriş belgelerine göre farklı şehirlerde bulunan parkurda ter dökecekler. Binlerce erkek ve kadın aday sınavda başarılı olabilmek için ve bir sonraki adıma geçebilmek için yarış yapacaklar.

26. Dönem POMEM Giriş Sınavı Fiziki Yeterlilik Sınav Parkuru toplamda 72 metreden oluşmaktadır. Buna göre  29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda ve 7 istansyondan oluşacaktır.

SONRAKİ AŞAMA NE OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

  • Konu hakkında bilgi düzeyi,
  • Kendisinden istenileni kavrama,
  • Özgüveni,
  • İfade etme yeteneği,
  • Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir

12 ADIMDA PARKUR:

  1. Sıçrama tahtası etabı; İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 6 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır.  Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır. 
  2. Lastik içerisinden geçme etabı; Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) içine basarak geçecektir. Lastiklerin ebadı 205*55*16 inch olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.
  3. Ağırlık taşıma etabı; Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, kadın adaylar 20 Kg (10x2) ağırlığındaki iki kum torbasını aralarında 16 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya herhangi bir mesafeden atmayacak, aldığı noktaya bırakacaktır. 
  4. Aağlık topuna dokunma etabı; Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar, iki nokta arasında mesafesi 8 metre olan ve yerde duran sağlık toplarından önce koşu istikametinde ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. 
  5. Takla atma etabı; Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru 1 (bir) defa takla atacaktır. 
  6.  Slalom koşu etabı; Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu dışından dolaşılarak tamamlanır. Çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır. 
  7. Engel etabı; Engel etabında 5 adet engel üstten-alttan, üstten-alttan, üstten olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. 
  8. Adayın başlangıç çizgisinden geçmesiyle birlikte skorboardda çalışmaya başlayan kronometre, adayın bitiş çizgini geçmesiyle durur. 
  9.  Fiziki Yeterlilik Parkuru içerisinde herhangi bir istasyonu yapmayan veya yapamayan aday elenecektir. Fiziki yeterlilik parkurunda sayılı istasyonlarda sıçrama tahtası, lastik engeli, sağlık toplarına dokunmalar, slalom çubuğu geçişleri gibi engelli geçiş istasyonlarından adayların bu istasyonları geçebilmeleri için her istasyonda en az bir hareketi nizami yapma zorunluluğu vardır. Her istasyonda en az o istasyon hareketinden bir tanesini nizami yapamayan aday bir sonraki istasyona geçemez ve diskalifiye edilerek elenir.
  10. Teknik bir arızanın dışında hiçbir adayın fiziki yeterlilik parkuru sınavını tekrar yapmasına izin verilmeyecektir.
  11. Fiziki yeterlilik sınavı parkurunda sınav esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunda sınav komisyonu başkanı ve üyeleri komisyonda görevli üye beden eğitimi öğretim elamanın görüşünü alarak karara bağlayacaktır. 
  12. Adayların parkuru bitirme sürelerinde saliseler göz önüne alınmayacak yalnızca saniyeler baz alınarak bitirme süresi olarak yazılacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI!

Polis Akademisi Lisan ve Ön Lisans kapsamında sınav giriş belgelerini açıkladı. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantılar sayesinde Sınav giriş belgelerine ulaşabilirsiniz. Sınav giriş belgelerine e-Devlet şifresi ile Elektronik ortamda ulaşılabilmektedir.

26. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ (LİSANS)

26. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ (ÖNLİSANS)

26. DÖNEM POMEM FİZİKSEL PARKUR TALİMATI