Birçok adayın 2019 yılı içerisinde alımının yapılmasını merakla beklediği PÖH alımı hakkında, detaylar merak ediliyordu. Bu yıl içerisinde alımların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, alımın nasıl yapılacağına ilişkin sorular gündemde yer almaktaydı. Özellikle 2019 yılında alım yapılması durumunda ilanın nez aman yayınlanacağı gibi konularda adayları meraklı bekleyişleri sürmekteydi. Konuya ilişkin açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu Polis Özel Harekat alımına ilişkin yaptığı açıklamada şu detayları açıkladı.

25. Dönem Polis Alımları Ağustos ve Eylül’de Olacak

Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı için toplamda 18 bin bekçi alımında başvuru sayısının 580 kişinin başvurduğunun altını çizmekle birlikte yapılacak olan polis alımlarına dikkat çekti. Süleyman Soylu, polis alımlarında KPSS şartının düşürülmesi için çalışmalara başlandığını ilerleyen zamanlarda yaş ve diğer bazı şartların da gündemde yer alabileceğini ifade etti. 25 Dönem polis alımları için Ağustos ve Eylül aylarını işaret eden bakanın bu açıklamasını takiben dün PMYO polis alım ilanı yayınlanmıştı. 25. Dönem POMEM alımlarının ise Eylül ayında yapılması bekleniyor.

Polis Özel Harekat Alımı Açıklaması

Soylu tarafında yapılan açıklama PÖH alımına ilişkin ise “Özel harekatta şu an 25 bin polisimiz bulunuyor. Bu şimdilik yeterli bir sayı. Bundan sonra ise daha ziyade içeriden sınavla özel harekata alım yapmak. Bundan sonra içeriden alım yapmak ilk tercihimiz olacak, gerekli olduğu takdirde dışarıdan alım yapacağız. Polis özel harekat olmak isteyen kardeşlerimiz polisliğe başvursunlar. Önce polis olsunlar biz oradan alacağız.” Şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilisim